Sipulireseptejä

Ruokaohjeita ja vinkkejä.

Valvoja: MahaTar

Avatar
Anja
Viestit: 1735
Liittynyt: 17 Elo 2006 22:05
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Sipulireseptej

ViestiKirjoittaja Anja » 02 Tammi 2010 12:58

Otetaanpas etunojaa tammikuun sipuliviikolle, jota vietet??n 25.-31.1.
T?nne parhaat sipulireseptit toistenkin iloksi ja sipuliviikolle valmistautumiseen.

Marinoidut punasipulit ovat herkkuani, joskaan en itse niit? ole tehnyt. Hain netist? ohjeita, joissa suuressa osassa oli varsin runsaasti sokeria. T?ss? HannaLandia -sivustalta l?ytyneessa ohjeessa ei ollut sokeria lainkaan. T?ytynee kokeilla. Jos haluaa h?iv?hdyksen makeutta, on mahdollista lis?t? vaikka hippunen hunajaa tai sokeria mausteenomaisesti.

Marinoidut punasipulit

N?it? tarvitset: Punasipuli, balsamicoa, oliivi?ljy?, suolaa ja pippuria.

Kuullota sipulit oliivi?ljyss?. Paistoaika riippuu siit? kuinka voimakkaina sipulisi haluat sy?d?; pitempi paistoaika=miedompi ja makeampi maku.

Kaada sipulit ?ljyineen kippoon. Lis?? reilu ruokalusikallinen balsamicoa, kolmisen ruokalusikallista ?ljy? ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin.
Anna marinoitua tunti. S?ilyt? marinadissa, maustuvat sit? paremmiksi :)

Ksantippa
Viestit: 1753
Liittynyt: 18 Elo 2006 12:02
Paikkakunta: Lieto

ViestiKirjoittaja Ksantippa » 05 Tammi 2010 0:03

Min? valmistan silloin t?ll?in sipuleita savipadassa. Ensin t?ytyy liottaa pata, sitten pohjalle ladotaan kuoritut sipulit vieri viereen, p??lle roiskutellaan v?h?n balsamicoa ja ?ljy?, viimeistell??n pienell? m??r?ll? inkkarisokeria tai hunajaa. Ja uuniin 150 asteeseen noin 1,5 tuntia. Ei niin kauniin n?k?ist?, mutta maistuvaa.
"We cannot change anything, unless we accept it." Carl Jung

Avatar
minttukaakao84
Viestit: 25
Liittynyt: 04 Touko 2009 17:52

ViestiKirjoittaja minttukaakao84 » 06 Tammi 2010 18:22

T?m? ei varsinainen resepti.
Olin flunssassa t?ss? v?h?n aika sitten, niin s?in valkosipulia hunajan seassa
l?mpim?n?.. :-| aika hirveet? :mrgreen:
Auttaa kyll? flunssaan.
Usein ihmisillä on hyviä päiviä ( :

Esikko
Viestit: 31
Liittynyt: 18 Elo 2006 9:07

Purjoherkku

ViestiKirjoittaja Esikko » 02 Tammi 2011 21:33

T?m?n kopsasin k?ytt??n Gordon Ramsaylta.

Pannulle voihin tirisem??n reilusti purjoa suikaleina, maustetaan suolalla, pipppurilla ja currylla. Kermaa niskaan ja haudutetaan.
Toimii kalan kanssa loistavasti. Esim. Lohen kun kuorruttaa em. purjoh?ss?k?ll? ja laittaa uuniin niin hyv?? tulee.

Toinen herkullinen purjoresepti on Ruotsalaisen tv-kokin Tina Nordstr?min inspiroima. H?n piti purjon patukoina, mutta minusta toimii paremmin suikaloidusta purjosta.

Eli taas purjot suikaleina pannulle, sekaan purkillinen anjovista ja kermaa, haudutellaan kyps?ksi. Lisukkeena kalalle sellaisenaan tai samalla tavalla kalan kuorrutteena kuin em. vaihtoehdossa

Tinan versiossa purjopatukat ruskistettiin pannulla, anjovikset niskaan ja siirrettiin uunivuokaan. Purjoille juustoraastetta niskaan ja uuniin.

Avatar
MahaTar
Piällysmiesj
Viestit: 1410
Liittynyt: 17 Helmi 2009 13:10
Paikkakunta: Pieni voittamaton kylä Blogistanissa
Viesti:

ViestiKirjoittaja MahaTar » 03 Tammi 2011 14:33

Meill? herkkua on sipulikeitto. Ihan alusta loppuun itse v??nnettyn?.
Suikaloitua sipulia ruskistetaan ruskeaksi ja kumotaan kattilaan. Purjolle suoritetaan sama proseduuri. Valkosipulin kynnet halkaistaan ja sekaan vain. Maustetaan timjamilla ja pippurilla. (oman valinnan mukaan tuo pippuri) Talvikuukausina my?s chili? sekaan. Sek? tietenkin lihalient?. Annetaan hautua suht' kuumassa. Ei kuitenkaan kiehuteta. Pintaan persiljaa/korianteria/kirveli?, mit? nyt tuoreena sattuu olemaan.
Voi voi, voi voi voi, voi!

http://mahatar.blogspot.com/


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa