Berberiini

Matti Tolonen on laillistettu lääkäri, lääketieteen ja kirurgian tohtori, Helsingin yliopiston dosentti. Hänet tunnetaan yhtenä Suomen luontaislääketieteen uranuurtajista.

Valvoja: Matti Tolonen

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 4953
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Berberiini

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 10 Tammi 2019 13:36

Näin berberiini voi auttaa painonhallinnassa

Kiinalainen hiiritutkimus osoittaa, että berberiini voi korjata häiriintynyttä metabolista homeostaasia (tasapainotila) ja vaimentaa rasvaisen ruoan aiheuttamaa rasvakudoksen fibrotisoitumista (sidekudoistumista). Berberiini estää hypoxia-inducible factor 1-alphaa (HIF-1α), joka on tärkeä tekijä fibroosissa (ja myös syöpätaudeissa). Tulosten perusteella näyttää siltä, että berberiini voi ehkäistä insuliiniresistenssiä ja hoitaa lihavuuteen liittyviä metabolisia sairauksia, päättelevät tutkijat. Aikaisemmatkin tutkimukset ovat osoittaneet, että berberiini korjaa häiriintynyttä sokeri-ja rasvatasapainoa ja auttaa painonhallinnassa.

Hu M, Wu F, Luo J, Gong J, Fang K, Yang X, Li J, Chen G, Lu F. The Role of Berberine in the Prevention of HIF-1α Activation to Alleviate Adipose Tissue Fibrosis in High-Fat-Diet-Induced Obese Mice. Evidence Based Complementary and Alternative Medicine. 2018 Dec 2;2018:4395137. doi: 10.1155/2018/4395137. eCollection 2018. Free Full Text
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

http://www.tritolonen.fi/

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 4953
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Berberiini

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 13 Tammi 2019 12:50

Berberiini ja maarianohdake parantavat yhdessä sokeri- ja rasvatasapainoa

Italialaiset farmakologit ja lääkärit julkaisivat koontitutkimuksen berberiinin ja maarianohdakkeen (silimariinin) yhteisvaikutuksesta ihmisillä seerumin rasva- ja sokeritasapainoon. Viidessä kaksoissokkotutkimuksissa oli mitattu 497 henkilön kokonais-, LDL- ja HDL-kolesteroleja, triglyseridejä ja paastoverensokeria. Puolet koehenkilöistä oli saanut lumetta ja puolet aktiivisia ravintolisiä. Niillä oli positiivinen vaikutus kaikkiin mitattuihin muuttujiin.
"Berberiinin ja silimarinin samanaikainen nauttiminen parantaa rasva- ja sokeriprofiilia, mikä merkitsee sitä, että yhdistelmä voi parantaa kardiometabolista terveyttä", päättelevät tutkijat.

Fogacci F, Grassi D, Rizzo M, Cicero AFG. Metabolic effect of berberine-silymarin association: A meta-analysis of randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trials.
Review. Phytotherapia Research. 2019 Jan 10. doi: 10.1002/ptr.6282.


Tulokset tukevat vuonna 2015 italialaisten tutkijoiden julkaisemaa lihavien tyypin 2 diabeetikkojen positiivista kliinistä tutkimusta berberiinin ja silimariinin yhteisvaikutuksesta:

Guarino G et al. Metabolic effects of the association Berberis aristata/Silybum marianum: a preliminary double-blind, placebo-controlled study in obese patients with type 2 diabetes, Nutrafoods 2015; 14, 181-188

sekä vuonna 2013 julkaistua kliinistä italialaista tutkimusta ylipainoisista dyslipidemisista potilaista
Effects of Berberis aristata/Silybum marianum association on metabolic parameters and adipocytokines in overweight dyslipidemic patients. Journal of biological regulators and homeostatic agents 27(3):717-28

Kuten huomaamme, berberiinin terveysvaikutuksia on tutkittu ja tutkitaan paljon Italiassa, jossa se on suosittu ravintolisä.
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellähttp://www.tritolonen.fi/

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 4953
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Berberiini

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 18 Tammi 2019 17:29

Kirjallisuuskatsaus berberiinistä

Berberiini, jota valmistetaan yleisimmin Berberis vulgaris -kasvin kuoresta, rungosta ja juurista, on tavallinen kansanlääke Iranissa, kirjoittavat iranilaiset tutkijat uudessa katsauksessaan. He kävivät läpi aiheesta usean datapankin sisältämän aineiston (PubMed, Scopus, Embase, Web of Sciences ja Science Direct). Tutkimuksia löytyi paljon, valtaosa solu- ja eläintutkimuksia. Tutkijat tarkastelivat katsauksessaan 77 ihmisillä tehtyä kliinistä kaksoissokkotutkimusta. Eniten oli tutkittu berberiinin vaikutusta veren rasvoihin ja insuliiniresistenssiin, joita se parantaa. Pajon oli tutkittu myös vaikutusta sydän- ja verisuonisairauksiin, syöpiin, maha-ja suolistotauteihin, keskusehermostoon ja endokrinologiaan.

Tavallisina annoksia berberiinin toksius on hyvin pientä, eikä se aiheuta merkittäviä sivuvaikutuksia. Joillakin käyttäjillä voi ilmetä lieviä vatsa- ja suolistovaivoja.

Katsauksen tarkoitus oli tarjota yhteenveto berberiinillä tehdyistä kliinisistä tutkimuksista, jotta berberiiniä ymmärrettäisiin käyttää hyväksi eri sairauksissa. Valitettavasti maksutta pääsee lukemaan vain abstraktin (linkki alla).

Imenshahidi M, Hosseinzadeh H. Berberine and barberry (Berberis vulgaris): A clinical review. Phytotherapy Research. 2019 Jan 13. doi: 10.1002/ptr.6252.

Berberiini suojaa sydänsoluja anoksialta (hapenpuutteelta) ja reperfuusiovauroilta

Zhao Y, Tian X, Liu G, Wang K, Xie Y, Qiu Y. Berberine protects myocardial cells against anoxia-reoxygenation injury via p38 MAPK-mediated NF-κB signaling pathways. Experimental and Therapeutic Medicine. 2019 Jan;17(1):230-236. doi: 10.3892/etm.2018.6949.
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellähttp://www.tritolonen.fi/


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa