Syöpätaudit

Matti Tolonen on laillistettu lääkäri, lääketieteen ja kirurgian tohtori, Helsingin yliopiston dosentti. Hänet tunnetaan yhtenä Suomen luontaislääketieteen uranuurtajista.

Valvoja: Matti Tolonen

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 4855
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Syöpätaudit

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 15 Elo 2018 17:41

Taas uusi tutkimus: Berberiini estää melanoomasolujen kasvua ja leviämistä

Berberiini estää kaikkien tähän mennessä tutkittujen syöpäsolulinjojen kasvua ja migraatiota (siirtymistä muualle elimistöön). Uusi taiwanilaisten ja thaimaalaisten tutkijoiden raportti kertoo, että se pätee myös melanoomasoluihin. Tutkijat esittävät biokemiallisia mekanismeja, jotka selittävät kuinka berberiini hillitsee tätä ihosyöpää. He pitävät berberiiiniä potentiaalisena hoitokeinona melanoomassa.

Aikaisemmissa tutkimuksissa on jo osoitettu, että berberiini tappaa melanoomasoluja biokemiallisilla mekanismeilla (Anticancer Drugs. 2011, Song ym. 2015, Bin Lu ym. 2017) ja estää melanooman metastasointia (Biochemical Pharmacology 2012). Berberiiini tehostaa solusalpaaja doksirubisiinin vaikutusta melanooman hoidossa (Mital ym. 2013). Tutkimukset siis puoltavat berberiinin käyttöä melanooman tukihoitona.

Tieto on tärkeä, sillä melanooma lähettää helposti etäpesäkkeitä, päin vastoin kuin muut ihosyövät. Melanooma on viime vuosina yleistynyt, ehkä siksi, että suomalaisetkin matkustavat entistä enemmän etelän maihin, joissa he altistuvat auringonvalolle. Ehkä juuri siksi melanoomaa esiintyy myös verrattain nuorilla potilailla.

Liu JF, Lai KC, Peng SF, et al. Berberine Inhibits Human Melanoma A375.S2 Cell Migration and Invasion via Affecting the FAK, uPA, and NF-κB Signaling Pathways and Inhibits PLX4032 Resistant A375.S2 Cell Migration In Vitro. Molecules. 2018 Aug 13;23(8). pii: E2019. doi: 10.3390/molecules23082019. Free Full Text pdf

Berberiini ja syöpätaudit
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

http://www.tritolonen.fi/

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 4855
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Syöpätaudit

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 19 Elo 2018 16:14

Illinoisin yliopisto: Näin kalaöljyn omega-3-rasvahapot voivat estää syöpää

Tutkijat ovat löytäneet uuden selityksen sille, että omega-3:t voivat tappaa syöpäsoluja ja estää niiden kasvua ja leviämistä (tämä asiahan on ollut tiedossa jo ainakin 30 vuotta). Uusi havainto on, että omega-3:sta syntyy elimistön aineenvaihdunnassa endokannabinoidiepoksideja, jotka ovat antikarsinogeenisia – ilman psykotrooppisia vaikutuksia. Lue lisää alla olevasta linkistä

Products of omega-3 fatty acid metabolism may have anticancer effects, study shows

Kanadalaiset tutkijat (University of Guelph in Ontario, Canada) osoittavat, että kalaöljy omega-3-rasvahapot estävät rintasyöpäsolujen kasvua kahdeksan kertaa tehokkaammin kuin kasvin siemenöljyn omega-3-rasvahapot. On siinä rypsiöljyn hehkuttajille ihmettelemistä!

Fish-derived omega-3 best for preventing breast cancer. Medical News Today
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellähttp://www.tritolonen.fi/

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 4855
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Syöpätaudit

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 21 Elo 2018 16:51

Berberiini ja maha-suolikavanan syöpätaudit

Italialaiset ja iranilaiset farmakologit julkaisivat uuden kirjallisuuskatsauksen berberiinistä maha- ja suolistosyövissä. Ne kuuluvat yleisimpiin väestön syöpäsairauksiin, ja kuolleisuus niihin on edelleen suurta huolimatta parantuneesta diagnostiikasta ja käyvästä hoidosta. Oma äitikin kuoli paksusuolen syöpään, vaikka hän sai parhaan mahdollisen silloin tunnetun hoidon. Valitettavasri en tuntenut vielä silloin berberiiniä.

Berberiini on terveille soluille myrkytön aine, joka hillitsee monien (itse asiassa kaikkien tähän mennessä tutkittujen) syöpäsolulinjojen kasvua ja leviämistä (metastasointia). Kirjoittajat mainitsevat nimeltä seuraavat syövät, joissa berberiinistä voi olla apua: melanooma, okasolusyöpä (epidermoidi karsinooma), maksasyöpä (hepatooma), suusyöpä, aivokasvain (glioblastooma), eturauhassyöpä (prostatakarsinooma) ja mahan alueen syöpä.

Berberiini on vaimentanut useissa prekliinisissä tutkimuksissa maha- ja suolistosyöpiä, toteavat tutkijat. He luettelevat suuren joukon berberiinin biokemiallisia vaikutusmekanismeja (jos ne kiinnostavat, klikkaa linkkiin). Niitä luetellaan myös runsaasti viime vuonna julkaistussa kiinalaistutkimuksessa, jossa syöpätutkijat osoittivat berberiinin estävän paksusuolisolujen kasvua ja invaasiota muualle elimistöön.

Tunnen entuudestaan Bolognan yliopistoklinikan tutkijan Arrigo F.G. Ciceron, joka on lääkäri, kliininen farmakologi ja lipidologi (rasvatutkija). Hän on julkaissut berberiinistä kuusi tieteellistä tutkimusta. Vuonna 2012 hän julkaisi yhdessä tri Elisa Tartagnin kanssa kirjallisuuskatsauksen sairaalalääkäreiden ammattilehdessä berberiinin käytöstä diabeteksen hoidossa. Vuonna 2009 hän julkaisi yhdessä turkkilaisen Sibel Ertekin kanssa katsauksen berberiinin vaikutuksista aineenvaihdunta-, sydän- ja verisuonitaudeissa. Juuri vuonna 2009 lanseerasin berberiinin Suomeen kollegani ja ystäväni Timo Kuuselan vinkistä (suurkiitos Timo!).

Muuten, nyt julkaistun artikkelin ensimmäisellä kirjoittajalla on mielenkiintoinen sukunimi.

Hesari A, Ghasemi F, Cicero AFG, Mohajeri M, Rezaei O, Hayat SMG, Sahebkar A. Berberine: A potential adjunct for the treatment of gastrointestinal cancers? Journal of Cellular Biochemistry. 2018 Aug 20. doi: 10.1002/jcb.27392.
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellähttp://www.tritolonen.fi/

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 4855
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Syöpätaudit

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 15 Syys 2018 12:45

Monet ravintolisät ehkäisevät syöpätauteja ja estävät syöpäsolujen kasvua ja leviämistä muualle elimistöön, osoittaa uusi kirjallisuuskatsaus. Sen mukaan ravintolisien vaikutus perustuu mm. Toll-like -reseptorien (TLR4) aktivaation estoon. Nämä reseptorit edistävät aktiivisina tulehdusta ja syöpäsolujen kasvua (seerumin TLR4 voi olla tuumorin metastaasin ja taudin ennusteen biomarkkeri, joka heikentää potilaan immuunivastetta), joten niitä tulee hillitä, ja berberiini ym. ravintolisät tekevät juuri niin.

Berberiini edistää myös suoliston hyvän bakteeriflooran tuotantoa, mikä myös estää ja jarruttaa mm. paksusuolisyöpää (Wang ym 2018). Artikkelin voi lukea kokonaan maksutta alla olevasta linkistä. Katso myös hyvät histologiset kuvat hiirten suolista.

Wang H, Guan L, Li J, Lai M, Wen X. The Effects of Berberine on the Gut Microbiota in Apc min/+ Mice Fed with a High Fat Diet. Molecules. 2018 Sep 8;23(9). pii: E2298. doi: 10.3390/molecules23092298. Open access
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellähttp://www.tritolonen.fi/


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa

cron