Valtimotaudit

Matti Tolonen on laillistettu lääkäri, lääketieteen ja kirurgian tohtori, Helsingin yliopiston dosentti. Hänet tunnetaan yhtenä Suomen luontaislääketieteen uranuurtajista.

Valvoja: Matti Tolonen

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 4873
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Valtimotaudit

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 30 Huhti 2017 12:45

Ravintolisä ehkäisee valtimotaudin biomarkkereita

Italiassa käytetään ja tutkitaan kliinisesti paljon berberiiniä ja sitä sisältäviä ravintolisäyhdistelmiä. Uusi kliininen esitutkimus (pilot study) raportoitiin juuri. Siihen osallistui 21 naista ja 9 miestä. He söivät kaksi kuukautta päivittäin ravintolisää, joka sisälsi useita polyfenoliyhdisteitä, mm. berberiiniä (jonka päiväannokseksi tuli 490 mg). Muut ainesosat käyvät ilmi alla olevasta linkistä. Tutkijat totesivat ravintolisän parantaneen merkitsevästi hapetusstressin ja valtimotautien biomarkkereita. Katso artikkelin kuva 1 joka havainnollistaa hienosti muutokset biomarkkereissa. Sivuvaikutuksia ei ilmennyt. Lue koko juttu makisuta alla olevasta linkistä.

Corsi R, Mosti G, Cavezzi A, et al. A Polyphenol-Based Multicomponent Nutraceutical in Dysmetabolism and Oxidative Stress: Results from a Pilot Study. Journal of Dietary Supplements. 2017 Apr 28:1-8. doi: 10.1080/19390211.2017.1310784.
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

http://www.tritolonen.fi/


Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 4873
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Valtimotaudit

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 17 Touko 2017 19:42

Omega-3-indeksi
Uusi kymmenen kliinisen tutkimuksen meta-analyysi vahvistaa, että yli 8 %:n omega-3-indeksi suojaa sepelvaltimotaudilta. Sepelvaltimotautikuoleman riski pienenee 30 % kun omega-3-indeksi nousee 4 % ->8 %, kirjoittavat tutkijat. Oma indeksini on 12 %. Lue lisää alla olevasta linkistä
Omega-3-indeksi kertoo sydäntaudin riskin
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellähttp://www.tritolonen.fi/

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 4873
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Valtimotaudit

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 12 Kesä 2018 10:36

Tyypin 2 sydäninfarkti

Kaikki tietävät tyypin 2 diabeteksen. Mutta moniko tuntee tyypin 2 sydäninfarktin? Itse asiassa sydäninfarktit luokitellaan nykyisin viiteen alatyyppiin. Tyypin 2:ssa ei ole sepelvaltimotautia eikä veritulppaa, vaan sydänlihas kärsii vaurion hapenpuutteen vuoksi. Katso taulukko alla olevasta linkistä.

Type 2 Myocardial Infarction—Diagnosis, Prognosis, and Treatment. JAMA. Published online June 11, 2018. doi:10.1001/jama.2018.7125
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellähttp://www.tritolonen.fi/

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 4873
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Valtimotaudit

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 02 Loka 2018 12:21

Jättitutkimus REDUCE-IT E-EPAlla valmistui

Uusi 5-vuotinen E-EPA-supplementaatiotutkimus on valmistunut ja tulokset ovat loistavat, kardiologien odotusten mukaiset: E-EPAn nauttiminen, 4 g/vrk, vähensi 25 % sydäntapahtumia verrattuna pelkkään käypään hoitoon henkilöillä, jotka syövät statiineja. E-EPAn antama suojavaikutus perustuu pääasiassa kahteen seikkaan: Kohoneiden triglyseridien alnetmaiseen ja krooninen matala-asteisen tulehduksen vaimentamiseen – ei niinkään kolesteroleiden alentamiseen, päätelevät sydänlääkärit. REDUCE-IT .projekti tehtiin 410 tutkimuskeskuksessa useassa eri maassa, ja siihen osallistui yli 8000 potilasta. Heistä Siihen osallistui yli 8 000 suuren riskin naista ja miestä, joiden seerumin triglyseridit olivat koholla ja jotka söivät kolesterolia alentavia lääkkeitä, statiineja. 70 prosentilla osallistujista oli diagnosoitu sepelvaltimotauti tai tyypin 2 diabetes + vähintään yksi muu sydäntaudin riskikekijä. Ensisijaisina päätetapahtumina olivat vaikutusjakson alun jälkeen (5 vuoden kuluessa) ilmenevät sydänkuolemat, kliiniset sydäninfarktit, aivohalvaukset, sepelvaltimoiden pallolaajennustarve, epästabiilit angina pectorikset.

Tulokset esitetään 10.11.2018 Yhdysvaltain sydänliiton (AHA) vuosikokouksessa(Chicagossa Scientific Sessions of the American Heart Association). Sen jälkeen sydänlääkäreiden ammattilehdet – ja toivottavasti myös muut tiedotusvälineet – tulevat julkaisemaan tulokset. Etenkin kun ne kumoavat monia kalaöljyistä viime aikoina julkaistuja negatiivisia uutisia huonosti tehdyistä tutkimuksista, joissa oli annettu "vääriä" kalaöljyjä, liian pieninä annoksina ja liian lyhyen aikaa. JELIS- ja REDUCE-IT -tutkimukset ovat mullistaneet kardiologien käsitykset sydänkohtausten ehkäisyn tarvbittavista kalaöljyn omega-3-rasvahappojen päiväpannoksista: Ne ovat 2-4 grammaa päivässä, mihin ei päästä pelkällä ruokavaliolla eikä peruskalaöljyillä. Tarvitaan väkevöityjä, puhdistettuja "farmakologisia" valmisteita. Yhdysvaltain lääkevirasto myönsi vuonna 2012 E-EPAlle, päiväannoksella 2-4 g, käyttötarkoituksen "kohonneiden triglyseridien alentaminen". Valmistaja anoi myös käyttötarkoitusta sepelvaltimotaudin ehkäisyyn, mutta FDA edellytti REDUCE-IT -tutkimuksen kaltaista näyttöä ennen tämän indikaation myöntämistä. Nyt nättö on annettu ja indikaatiota odotellaan!

Tällä hetkellä on käynnissä muitakin suuria kliinisiä tutkimuksia, joissa vahvaa kalaöljyä (4 g/vrk) tai lumetta annetaan 26 000 sydänlääkkeitä syövälle potilaalle. Yksi näistä tutkimuksista on nimeltään Statin Residual Risk Reduction with EpaNova in High Cardiovascular Risk Patients with Hypertriglyceridemia, lyhyesti STRENGHT. Siinä 13 000 potilasta, jolla on kohonneet seerumin triglyseridit ja matala HDL-kolesteroli, saa joko statiinien lisänä 4 g /vrk väkevöityä kalaöljyä tai lumetta (maissiöljyä) 3–5 vuotta. Tämä tutkimus alkoi lokakuussa 2014 ja sen odotetaan päättyvän vuonna 2019.

Toiseen, Evaporate-nimiseen projektiin osallistuu 80 potilasta, iältään 30–80 v, joilla on todettu tietokonekuvauksessa sepelvaltimoissa vähintään yksi ainakin 20 prosentin ahtauma. Osalla potilaista on tyypin 2 diabetes. Kaikki osallistujat syövät ennestään kolesterolilääkkeitä (statiineja ja/tai etsemibiä). Puolet koehenkilöistä saa lääkkeiden lisänä päivittäin joko 4 grammaa vahvaa kalaöljyä tai (verrokit) maissiöljyä 3–5 vuotta. Hoito- ja verrokkiryhmien sydäntapahtumia verrataan sitten toisiinsa. Hanke aloitettiin syyskuussa 2016 ja sen odotetaan päättyvän syyskuussa 2019.

Japanilaiset ja amerikkalaiset terveystaloustutkijat ovat analysoineet E-EPAn käytön tehokkuutta ja taloudellisuutta statiinihoitoa saavien sydänpotilaiden täydentävänä hoitona. Kummankin analyysin mukaan E-EPA-lisä antaa paremman kliinisen tehon kuin pelkkä statiini ja on kustannustehokasta sepelvaltimotaudin päätetapahtumien sekundaariehkäisyssä.

Kuten huomaamme, kalaöljyn vaikutuksista sydänterveyteen ei ole vielä sanottu viimeistä sanaa. Näyttää vahvasti siltä. että uudet kliiniset tutkimukset puoltavat huomattavasti entistä vahvempien kalaöljyvalmisteiden käyttöä, entistä suurempina päiväannoksia, jolloin saadaan hyviä hoitotuloksia ja suuria säästöjä terveydenhuollon kustannuksissa ja resurssien käytössä. Nyt tietoa pitää pyrkiä jakamaan terveydenhuollon ammattilaisille, potilaille ja päättäjille.

Lue lisää alla olevasta linkistä
Jättitutkimus E-EPAlla on valmistunut: Tulokset ovat hienot!
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellähttp://www.tritolonen.fi/


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa