MEDIASTA NAPATTUA

DI Leino Utriainen on kärsinyt jopa hengenvaarallisesti turhasta kolesterolilääkityksestä. Hän tutkii ja kertoo statiinilääkityksen hyödyistä ja haitoista arkielämässä.

Valvoja: Leino Utriainen

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Hertta-testi

ViestiKirjoittaja San Martino » 22 Maalis 2018 20:15

Leino Utriainen kirjoitti:
P.S. Knuuti antoi blogissaan minulle lähes viimeisen varoituksen, kun toivoin menestystä HERTTA-testille. Lupasin jatkaa kirjoittelua muilla foorumeilla.


viewtopic.php?f=78&t=4908&start=90#p47231Nyt Leino voi taas onnitella Hertta-testin keksijöitä Knuutista huolimatta...
Aamulehti kirjoitti:
Uusi verinäytteestä tehtävä testi ennakoi aiempaa paremmin sydäninfarktin tai -kuoleman riskin

Testi otettiin käyttöön Fimlabin laboratorioissa Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Kanta-Hämeessä, joiden alueella asuu noin miljoona suomalaista.
Suomalainen innovaatio, sydänkohtaus- ja diabetesriskitesti Hertta otettiin tiistaina ensimmäistä kertaa käyttöön julkisen terveydenhuollon laboratoriossa Fimlabissa.

Tampereen yliopiston kliinisen kemian professori Terho Lehtimäki sanoo uuden keksinnön tuovan lisäarvoa perinteisten kolesterolimittausten lisäksi.

https://www.aamulehti.fi/uutiset/uusi-v ... -200823622

Tri Timolla on vielä parempi ehdotus,josta on kirjoitettu jo pitkään tällä foorumilla...
Timo Kuusela kirjoitti:
Lukuisista syistä johtuen näen tarpeelliseksi aloittaa erillisen otsikon teemasta 1H NMR.

viewtopic.php?f=34&t=5688#p41721

....mutta sitä saatetaan käyttää jonninjoutavaankin?

Fazer näyttää lyöttäytyneen yhteen Nightingalen kanssa....

viewtopic.php?f=34&t=7633#p48115

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Knuutia kiusataan taas...

ViestiKirjoittaja San Martino » 08 Huhti 2018 16:03

Juhani Knuuti kirjoitti:
Avoin some-haaste: Jättäkää avoimet some-haasteet tekemättä! Tai ainakin jättäkää osoittamatta ne jollekin nimetylle asiantuntijalle. Onhan kaikilla oikeus kysyä, mutta eivät tutkijat ole jokaisen jampan pompoteltavissa ja velvollisia vastaamaan jokaiseen aivopieruun.

https://twitter.com/JuhaniKnuuti/status ... 7788284930

Kiusaako Leino Knuutia tämän uudessa bloggauksessa "homeopatiasta"?
Leino Utriainen kirjoitti:
Heippa nimim. ”Entäs ne statiinit”

Kirjoitat: Muuten ohjelmassa ollut kipu sokkotutkimus statiinien syöneistä oli hyvä esimerkki. Niin ne samat lihaskivut ennen ja jälkeen statiinien aloittamisen johtuivat varmaan statiineista.

Kommentoin:
18.12.2017 julkaistu päivitetty dyslipidemian Käypä Hoito-suositus kertoo sanatarkasti mm. näin …….Rekisteritutkimusten mukaan statiinihoitoon liittyviä lihasoireita raportoi noin 7–29 % potilaista, ja lihasoireet ovat tärkeimpiä syitä statiinihoidon keskeytymiseen.

Kysyn:
Mihin ohjelmaan ja sokkotutkimukseen Sinä viittaat ? Lasketko ehkä vain huonosti avautuvaa leikkiä ?

Huuhaata?

Leino Utriainen kirjoitti:
Kun Sinä Turun yliopiston rehtorin tukemana olet siirtynyt ensimmäiseksi HUUHAA-professuurin haltijaksi, olisi mielenkiintoisaa seurata, miten työsi vaikuttavuus näkyy suomalaisessa arkielämässä. Ymmärrän tämän niin, että olet saanut tai ottanut pätevyyden leimata julkisuudessa Sinulle epämieluiset asiat HUUHAA:ksi . Tuloksia kannattaa seurata.

http://hyvinvointi.ts.fi/terveys-tiede/ ... opatiasta/

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

MEDIASTA NAPATTUA

ViestiKirjoittaja San Martino » 10 Huhti 2018 11:03

Leino Utriainen 9.4 klo 20:31 kirjoitti:
Juhani Knuuti TS:n blogissa:

….Koko Utriaisen provokatiivinen ”analyysi” on hyvä esimerkki täydellisestä ymmärtämättömyydestä, osaamattomuudesta ja tarkoitushakuisuudesta….

21. Jos selvästi tunnistettavissa olevan henkilön tai tahon toiminnasta aiotaan esittää tietoja, jotka asettavat tämän erittäin kielteiseen julkisuuteen, kritiikin kohteelle tulee varata tilaisuus esittää oma näkemyksensä jo samassa yhteydessä.

Leino: Eipä varattu tilaisuutta samassa yhteydessä. Ei haittaa ainakaan enää.

http://hyvinvointi.ts.fi/terveys-tiede/ ... opatiasta/

Knuutin blogissa on nyt kovaa kiistelyä journalistin ohjeista ja homeopatiasta....

Kiistely jatkuu toisessakin blogissa


Jouni Jämsä kirjoitti:
Kirjoituksessanne ilmenee tutun asenteellisuuden lisäksi lähinnä virheellisiä linkkejä, mielipiteitä ja tarkoituksella valikoituja raportteja, mutta ei kartoitusta homeopatiasta

http://turpaduunari.fi/avoin-haaste-hom ... sta-osa-2/

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Uffen Vappupuhe!

ViestiKirjoittaja San Martino » 01 Touko 2018 10:34

Uffe Ravnskov kirjoitti:
When do the criminal statin advocates become punished?

You need not be a medical expert to understand that the cholesterol campaign is led by fraudulent researchers and business people. A few weeks ago I received for instance You must be nuts! – the business of dementia, a humorous but also serious movie made by the photographer Obhi Chatterejee, where he in a simple way explains the truth about fat and cholesterol and also how he tried to treat his father, who had become dement due to statin treatment.

http://www.ravnskov.nu/april-2018-crimi ... -punished/

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3400
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

Re: MEDIASTA NAPATTUA

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 02 Touko 2018 16:25

Tässä näkyy olevan otteita ainakin FatHead Moviesta.

Avatar
Leino Utriainen
Viestit: 608
Liittynyt: 21 Touko 2011 8:35
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

LÄÄKÄRILEHTI

ViestiKirjoittaja Leino Utriainen » 11 Touko 2018 20:24

Suomen Lääkärilehti 11.5.2018

Miten parantaa sitoutumista lääkehoitoon? Esimerkkinä statiinihoito
..Statiinihoitoon sitoutumista heikentää eniten haittojen pelko. Siksi lääkehoidon tavoitteista, hyödyistä ja toimintatavoista haittoja epäiltäessä kannattaa kertoa jo hoitoa aloitettaessa....

Sitoutuminen statiinihoitoon
...Arkielämässä sitoutuminen on kuitenkin puutteellista. Suomalaisessa liki 100 000 primaaripreventiopotilaan aineistossa vain 53 % hoidon aloittaneista sitoutui hoitoon hyvin, 26 % kohtalaisesti ja 21 % huonosti....
....Potilaan kanssa onkin heti hoitoa aloitettaessa syytä keskustella lääkehoidon tavoitteesta ja sen vaatimasta pitkäjänteisestä sitoutumisesta. Hoidon hyödyt pitää tuoda selkeästi esille. Samalla selviävät odotukset ja uskomukset, joita potilaalla on lääkehoidosta. Tässä vaiheessa voidaan selvittää mahdolliset väärinkäsitykset ja sopia potilaan kanssa, miten menetellä hoitoon liittyviä haittoja epäiltäessä.....
...Entisille ja nykyisille statiinin käyttäjille suunnatun internet-kyselyn mukaan yleisin syy statiinihoidon lopettamiseen olivat sen aiheuttamiksi epäillyt haitat. Haittojen pelko onkin keskeisin statiinihoitoon sitoutumista heikentävä tekijä....
Valtaosa statiinihoidon aikana koetuista haitoista on lihaskipuja. Niitä on esiintynyt havaintotutkimuksissa 11–29 %:lla potilaista...
...Potilaan kokemat oireet voivat johtaa lääkityksen lopettamiseen, oli syy sitten statiinin tai ei. Lääkärin ja potilaan vuoropuhelu niin hoitoa aloitettaessa kuin oireiden ilmetessä onkin tärkeää, jotta tarpeellista hoitoa ei lopetettaisi turhaan....
....Julkisuudessa ovat olleet runsaasti esillä lihasoireet statiinihoidon aikana ja muutkin haitat, kuten muistiongelmat, erektiohäiriöt, vatsavaivat ja haimatulehdus. Hoidon edulliset vaikutukset sydän- ja verenkiertoelimistöön ovat merkittävämmät kuin sen yhteydessä havaittu diabetesriskin lisääntyminen. Rabdomyolyysi on hyvin harvinainen....
...Potilaan maksukyky, sosioekonominen asema, elämäntilanteen muutos ja kielteinen mediajulkisuus vaikuttavat niin ikään statiinihoitoon sitoutumiseen.

Sitoutumisen vahvistaminen
Lääkehoitoon sitoutumista voidaan kuitenkin parantaa käyttämällä samanaikaisesti useita keinoja ja soveltamalla niitä yksilöllisesti kuhunkin potilaaseen. Toimien on oltava realistisesti toteutettavissa kliinisessä työssä. Neuvonta ja potilasopetus, lääkkeen annostelun ja käyttötavan optimointi, seurannan järjestäminen sekä toimiva potilas-lääkärisuhde auttavat eteenpäin.

Kirjoittajat
- Risto Huupponen, professori, ylilääkäri, Turun yliopisto, biolääketieteen laitos, Turun yliopistollinen sairaala
- Maarit Jaana Korhonen, dosentti, erikoistutkija, Turun yliopisto, biolääketieteen laitos
- Timo Strandberg, professori, ylilääkäri, Helsingin yliopisto ja Oulun yliopisto, Elinikäisen terveyden tutkimuksen keskus, HUS
Leino Utriainen
maallikko lääketieteessä

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: MEDIASTA NAPATTUA

ViestiKirjoittaja San Martino » 11 Elo 2019 19:25

Leino Utrianen kirjoitti:

. Knuuti antoi blogissaan minulle lähes viimeisen varoituksen, kun toivoin menestystä HERTTA-testille. Lupasin jatkaa kirjoittelua muilla foorumeilla.


IL kirjoitti:

Uusi testi kertoo, voitko saada sydänkohtauksen – jopa 80 prosenttia sydäntapahtumista olisi estettävissä

https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset ... 046f5cfec8

Avatar
Leino Utriainen
Viestit: 608
Liittynyt: 21 Touko 2011 8:35
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

HERTTA-TESTI

ViestiKirjoittaja Leino Utriainen » 12 Elo 2019 9:57

Härnään verta nokastani, koska menen ensi viikolla taas tapaamaan Zoran tutkimuslaitokseen sen avainhenkilöitä. Edellinen käyntini oli jo huhtikuussa. Käynnin jälkeen on tarkoitus ryhtyä sanasta tekoihin. En ole Zoran markkinatöissä vaan turhaan jopa haitallisesti statiinia käyttävien kohtalotoverieni asialla.
Siirryttyäni sanasta tekoihin informoin Juhani Knuutia saadakseni häneltä viimeisen varoituksen. Se olisi hyvä lähtölaukaus porojektilleni.
Leino Utriainen

maallikko lääketieteessä

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1893
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: MEDIASTA NAPATTUA

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 12 Elo 2019 12:28

Oikealla asialle olet Leino.
Olen vähän kuulostellut kolesteroli”kokeet” vs HERTTA-asennetta rakkaiden kollegoiden piirissä. Kyllä kynä on niin vahvasti ohjelmoitu kolesteroli-tutkimuksille, että ei helposti ole uudelleen ohjelmoitavissa.
Onkin mielenkiintoista seurata, riittääkö HERTAN resurssit paradigman muutokseen vaikka sillä saisikin osoitetuksi, että sydänkohtaus ”polttaa jo”.
En minäkään ymmärrä puhumattakaan että uskoisin tähän ”kolesterolikokeet” -> sydänkohtaus-/aivohalvausuhka (infarkti) -> statiiniresepti yhtälöä.
Mutta antaas katsoa. Saatat Sinäkin Leino täytellä sata (100) vuotta ennen kuin asiat muuttuvat - ainakin minä.
Toisaalta ”tyhmän kansan” nettihaut ovat lisääntyneet jyrkemmin kuin tämän kansan metaboliasairaudet, kun tiede ei näytä tuovan ratkaisuja, ei edes statiinikauppiaat.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Avatar
Leino Utriainen
Viestit: 608
Liittynyt: 21 Touko 2011 8:35
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Keramidit

ViestiKirjoittaja Leino Utriainen » 12 Elo 2019 14:31

TIMO
Vastavirtaan uimarina en ole ensisijaisesti kiinnostunut suuren riskin potilaiden löytämiseksi Hertta-testillä, vaan haluaisin Hertta-testin niille, jotka ovat saaneet stiinilääkityksen pelkän kolesterolimittauksen tai kolesterolimittauksen + Finriskilaskurin määräämänä. Heistä suurin osa voi olla todelisuudessa pienen riskin potilaita.

Mutkat suoriksi vetäen olen maallikkona ymmärtänyt, että hyvin pienet keramiidihiukkaset matkustavat suurempien kolesterolihiukkasten kyydissä ikäänkuin liimana. Endoteelin "karheikkokohdassa keramiidiliima" tartuttaa edoteelin pintaan kolesterolia. Näin lähtee syntymään kolesteroliahtautuama. Vaikka statiinilla vähennetään kolesterolia, on sitä joka tapuksessa riittävästi liimattavaksi.

Ongelma vielä on se, millä lääkkeellä näitä keramiideja voitaisiin vähentää. Hyvin korkean riskin Hertta-testillä mitattujen potilaiden osalta en kritisoi statiinia, koska se voin alentaa matala-asteista tulehdusta ilmaistuna hsCRP-arvolla. He jotuisivat edelleen olemaan statiinin haittavaikutusriskissä.
Leino Utriainen

maallikko lääketieteessä

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1893
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: MEDIASTA NAPATTUA

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 12 Elo 2019 15:48

Kuinka yleisesti tunnettu on tuo ”liimateoria”? On ajatuskuviona mielenkiintoinen.
ApoB/ApoA1 suhde kertoo hiukkastiheydestä (LDL) ja viittaa niihin pieniin ja tiiviisiin LDL liimautumista odottaviin hiukkasiin (sdLDL), jotka on luettu plakkivaarallisiksi. Helppo on myös määrittää trigly/HDL-suhde ja se on valmiina laskettavaksi ”kolesteroli”erittelyssä.
Huonompi on se, että statiinien merkittävä vaikutus on tulehduksen lasku (mm hsCRP). Tämän indikaattorin riskitieto ja tautimerkitys tavallaan jää statinoiduilta hyödyntämättä. ”Keramidi-liimailu” voi siis jäädä huomaamattakin, vaikka välitön sydänkohtauksen riski olisi käsillä. Kyllä se on yleisessä tiedossa, että Viikate voi vilahtaa, vaikka ”paha kolesteroli” (LDL) olisi matala.
Ja sitten vielä sekin, ettei häijyksi äityvä sepelvaltimovika hoidu statiineilla. Kyllä siihen tarvitaan ”putkimies”kardiologeja ja harvoin putkimieskirurgeja. Onneksi sellaisia jo löytyy. Ja keskussairaaloiden saneerauksissa puhutaan jo kahdesta sydänlabotatoriosta. Läpivuorokautinen (lue päivystys) tutkimus ja hoito on vielä hakusessa yliopistosairaaloiden ulkopuolella.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Avatar
Leino Utriainen
Viestit: 608
Liittynyt: 21 Touko 2011 8:35
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: MEDIASTA NAPATTUA

ViestiKirjoittaja Leino Utriainen » 12 Elo 2019 20:37

Liimateoria on toistaiseksi vain oma ajatuskuvioni. Kuitenkin tutkittua tietoa on, että nämä hyvin pienet pahikset eli keramidihiukkaset matkustavat kolesterolihiukkasten kyydissä. Miten keramidihiukkaset sitten nostavat infarktiriskiä, sitä en vielä tiedä. Koska keramidihiukkaset ovat mitättömän pieniä, eivät kai ne itse keräänny plakiksi vaan tarvitsevat kavereita. Tätä yritän selvittää ensi viikolla.
Leino Utriainen

maallikko lääketieteessä

Avatar
Leino Utriainen
Viestit: 608
Liittynyt: 21 Touko 2011 8:35
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: MEDIASTA NAPATTUA

ViestiKirjoittaja Leino Utriainen » 12 Elo 2019 21:10

P.S.

Petri Kovanen tukimusryhmänsä kanssa näyttää kertovan keramidien toimintamekanismin olevan nimeltään AGGREGAATIO. Jos oikein ymmärrän, tämä tarkoittaa sitä, että keramiidit liimaavat yhteen LDL-kolesterolihiukkasia klönteiksi ja näin kasvattavat valtimoiden ahtautumisia. Kai minunkin olisi käytettävä hienompia sanoja, jotta tekstini näyttäisivät "tieteeltä".
Leino Utriainen

maallikko lääketieteessä

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1893
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: MEDIASTA NAPATTU

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 13 Elo 2019 9:05

Siis klönttiytymistä epäillään.
Onkin tässä pyöritty 70 vuotta samoilla jalansijoilla. Uusia ideoita tarvitaan. On huolestuttavaa sekin, että ”oikean tiedon haltijat” eivät näytä saavan mitään rakentavaa aikaiseksi. Taitaa energia mennä ”oikean tiedon” puolustamiseen ja ”huuhaan” vastustamiseen.
Ehkä onkin jo aika siirtyä hiilinieluihin ja muuhun lasten ja imeväisluonteisten pelotteluun.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: MEDIASTA NAPATTUA

ViestiKirjoittaja San Martino » 10 Syys 2019 19:20

Tri Tolonen kirjoitti: Statiinihoito voi aiheuttaa sydämen vajaatoimintaa, joka voi korjaantua statiinien lopettamisella ja ubikinonilla (300 mg/pv).

Langsjoen PH, Langsjoen JO, Langsjoen AM, Rosenfeldt F. Statin-Associated Cardiomyopathy Responds to Statin Withdrawal and Administration of Coenzyme Q10.
Permanente Journal. 2019

http://www.thepermanentejournal.org/iss ... e-q10.html


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija