Sarkoidoosi

Yleistä keskustelua vähähiilihydraattisesta elämäntavasta

Valvoja: MahaTar

Kettu-Pekka
Viestit: 33
Liittynyt: 10 Maalis 2013 20:46

Sarkoidoosi

ViestiKirjoittaja Kettu-Pekka » 01 Kesä 2015 16:02

Toiseen silmääni ilmestyi pari viikkoa sitten samentuma ja kokkareita. Sain heti päivittäisen kortisonihoidon. Labrakokeita ja keuhkokuvat otettiin välittömästi. Kokeissa ja kuvissa ei havaittu muuta kuin että sarkaidoosiin viittaava koe oli hyvin lievästi koholla.

Silmä on ennallaan. Hoito jatkuu viikottaisilla kontrolleilla ja kortisonilla. Seuraavaksi sisätautilääkärit kommentoivat sarkaidoosiin viittaavia tuloksia.

Olen ollut vhh:lla hyvinkin tarkkaan viitisen vuotta. Lihaa, kalaa, kasviksia, marjoja, maitotuotteita, runsaasti rasvaa päivittäin. Ikää 44 painoindeksi n. 26. Liikun kohtuu reippaasti. D vitamiinia menee lisänä 100myytä päivässä.

Voisiko tervehtymistä edistää jonkinlaisella lisäravinneboostilla? Onko muita vinkkejä? Se sarkaidoosi on siis vielä epäilyasteella.

keliaakikko
Viestit: 137
Liittynyt: 17 Joulu 2012 0:21
Paikkakunta: Liminka

Re: Sarkoidoosi

ViestiKirjoittaja keliaakikko » 01 Kesä 2015 21:03

Googlailin äkkiä tietoa enkä löytänyt hoitokonsteja, mutta löysin tietoa sarkoidoosista ja d-vitamiinista.
Sarkoidoosia ja muita granulomatoottisia tulehduksia sairastavien potilaiden D-vitamiinihoito voi olla yllätyksellinen. Heillä 25-OH-D-vitamiinin muuntuminen 1,25-(OH)2-D-vitamiiniksi on kiihtynyt ja hyperkalsemian ja -kalsiurian vaara on suurentunut. Siksi 25-OH-D-mittausten lisäksi on seurattava seerumin ionisoitua tai albumiinikorjattua kokonaiskalsiumia ja kalsiumin eritystä virtsaan.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron