D-vitamiini ehkäisee proteiinien sokeristumista

Tässä osiossa keskustellaan tyypin 2 diabeteksesta eli aikaisemmalta
nimeltään aikuisiän sokeritaudista ja vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta.

Valvoja: MahaTar

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5002
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

D-vitamiini ehkäisee proteiinien sokeristumista

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 05 Heinä 2016 17:32

Intialainen in vitro -tutkimus kertoo, että D-vitamiini voi ehkäistä valkuaisaineiden sokeristumista eli glykaatiota. Sehän on juuri se biologinen mekanismi, jolla kohonnut sokeripitoisuus vaurioittaa kudoksia ja aiheuttaa diabeteksen lisätauteja. Tutkimus selittää uudella tavalla D-vitamiinin suojavaikutusta diabeteksessa.

Iqbal S, Alam MM, Naseem I. Vitamin D prevents glycation of proteins: An In Vitro Study. FEBS Lett. 2016 Jul 1. doi: 10.1002/1873-3468.12278.]
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

http://www.tritolonen.fi/

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa