Hyvä Suomi!

San Martinolla on sairaan korkea kokonaiskolesteroli,mutta varsin normaali HbA1c,HDL ja VLDL. Siitä huolimatta hänen C-peptidi,ASAT/ALAT - ja GT-arvot näyttävät olevan päin anusta? Ja siksi San Martinon "luuppi" pureutuu nyt kriittisesti valtamedian riskijournalismin kummallisuuksiin.

Valvoja: San Martino

Avatar
San Martino
Viestit: 5086
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Ruisrypsiä joka lähtöön...

ViestiKirjoittaja San Martino » 26 Elo 2018 9:49

Matti Tolonen kirjoitti:
D-vitamiinin puute vaivaa paksusuolipotilaita Suomessa ja muualla Euroopassa

IBS on yleinen terveysongelma, josta kärsii ainakin joka kymmenes suomalainenkin. Vaiva on naisilla kaksi kertaa yleisempi kuin miehillä. Suomalaisissa hoitosuosituksissa ja ravitsemustieteilijöiden ohjeissa (mm. Reijo Laatikainen) ei tietenkään puhuta mitään vitamiineista.

viewtopic.php?f=43&p=48811&sid=0a65553edd02685e47f20020d7fbbf98#p48811

No mutta hyvänen aika, eihän ruisrypsitohtoria voi kiinnostaa vitamiinit...


Reijo Laatikainen kirjoitti:
Just received verification from @helsinkiuni that I can defend my PhD dissertation in Sept 14 as planned. Professor, gastroenterologist, IBS guru Magnus Simrén will be opponent. Exciting!

Biomedicum, Helsinki, Luentosali 1, pe 14.9.2018, klo 12.00 Tervetuloa, kaikille avoin!

viewtopic.php?f=81&t=6837&start=90#p48802

Jotain myönteistäkin....Laatikainen oli....
vikkeri kirjoitti:
Vuonna 2011 Laatikainen oli melko karppausmyönteinen, kovan rasvan kulutuksen lisäämistä ei kuitenkaan uskaltanut suosittaa, mutta ei vähentämistäkään.

http://karppaus.info/forum/viewtopic.ph ... 2#p2221784

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1710
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: Hyvä Suomi!

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 26 Elo 2018 10:04

Painatuslupa on (ollut) väittelylupaa tärkeämpi.
Ehkä osaamisessa byrokratiaa on vähennetty turhan makulatuurin välttämiseksi.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Avatar
San Martino
Viestit: 5086
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Persu-Jussi...

ViestiKirjoittaja San Martino » 01 Syys 2018 13:37

Jussi Halla-aho kirjoitti:
Perussuomalaiset ovat yksilöitä: he vastustavat kyttäämistä, kieltämistä ja määräilyä. He eivät pidä siitä, että joku muu tulee kertomaan heille, miten heidän pitää ajatella, mitä heidän kuuluu sanoa, mitä heidän tulee syödä, millaisilla kulkuvälineillä he saavat liikkua.

Tavallisen suomalaisen edellytetään koko ajan tuntevan syyllisyyttä kaukaisten maiden ongelmista, ilmastonmuutoksesta, ruokavaliostaan.....

Minun positiivinen visioni on se, että ihmisten annetaan olla rauhassa ja keskittyä omaan elämäänsä. Päätöksentekijöiden tehtävä on ratkaista ja ehkäistä sellaisia ongelmia, jotka estävät tavallista ihmistä keskittymästä omaan elämäänsä. Perussuomalaiset uskovat itsenäiseen, vapaaseen, ajattelevaan kansalaiseen, joka tietää itse, mikä on hänelle hyväksi.

https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho- ... kratialle/

Kas vaan Persu-Jussikin on huomannut, että meidän syömisiämme kytätään kaiken maailman fogelien ja laatikaisten toimesta....

Hyvä Jussi!

Avatar
San Martino
Viestit: 5086
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Teesit esiin....

ViestiKirjoittaja San Martino » 15 Syys 2018 9:02

Timo Kuusela kirjoitti:Painatuslupa on (ollut) väittelylupaa tärkeämpi.
Ehkä osaamisessa byrokratiaa on vähennetty turhan makulatuurin välttämiseksi

viewtopic.php?f=81&t=6837&start=90#p48802

Nyt tutustumaan Laatikaisen teeseihin....
Ärtyvän suolen oireyhtymä (IBS) on yleinen mahasuolikanavan vaiva, sen esiintyvyys on maailmanlaajuisesti noin 11 %. Viljatuotteet ovat laajasti käytettyjä elintarvikkeita ympäri maailman ja siten tärkeä osa ruokavaliotamme. Rukiin, vehnän ja ohran FODMAP-hiilihydraatit (Fermentable Oligo-, Di-, Monosaccharides And Polyols), gluteeni ja amylaasi-trypsiini inhibittorit (ATI:t) voivat aiheuttaa oireita toiminnallisissa vatsavaivoissa kuten IBS:ssä. Tämän väitöskirjan tavoitteena oli tutkia lievittääkö FODMAP-hiilihydraattien ja ATI:n vähentäminen ruis- ja vehnätuotteissa niiden siedettävyyttä henkilöillä, joilla on ärtyvän suolen oireyhtymä tai gluteeniherkkyys.

Tässä väitöskirjatutkimuksessa tutkittiin erityisten hapatusmenetelmien avulla valmistettuja ruis-ja vehnäleipiä, joiden FODMAP- ja ATI-pitoisuudet olivat vähäisemmät kuin tavanomaisissa ruis- tai vehnäleivissä. Väitöstutkimukseen sisältyy neljä erillistä satunnaistettua tutkimusta.

Ensimmäiseen vaihtovuorotutkimukseen osallistui 87 henkilöä, joille syötettiin joko vain vähän FODMAP-hiilihydraatteja sisältävää tai tavanomaista ruisleipää kumpaakin 4 viikon ajan. Tutkimuksessa havaittiin, että vähemmän FODMAP-hiilihydraatteja sisältävä leipä aiheutti vähemmän kaasun kertymistä suolistoon ja samalla vähensi ilmavaivojen tunnetta, vatsakipua, vatsan kurinaa ja kramppeja. Elämän laadussa tai IBS-SSS mittarilla mitatussa kokonaisoirekuvassa ei kuitenkaan havaittu eroja leipäjaksojen välillä.

Toisessa tutkimuksessa, johon osallistui 26 aikuista, tutkittiin hiivalla kohotetun, lisättyä gluteenia ja lisäaineita sisältävän tavanomaisen vehnäleivän ja hapattamalla tehdyn lisäaineettoman leivän siedettävyyttä. Hapatetussa vehnäleivässä oli vähemmän ATI:a ja FODMAP-hiilihydraatteja, mutta mahasuolikanavan siedettävyydessä ei havaittu eroja ryhmien välillä viikon koejaksolla.

Kolmas tutkimus vertaili vain vähän FODMAP-hiilihydraatteja sisältävän ja tavanomaisen ruisleivän suolistovaikutuksia yhden vuorokauden ateriakokeessa, jossa oireiden lisäksi tutkittavat myös nielivät erityisen langattoman suoliston olosuhteita mittaavan kapselilaitteen (SmartPill®, Given Imaging ltd, Israel) mahasuolikanavan toimintojen, erityisesti pH:n, läpikulkuajan, suoliston sisäiseen paineen ja supistusten monitoroimiseksi. Oireiden vaikeusaste liittyi paksusuolen sisäiseen paineeseen tavanomaista ruisleipää sisältäneen koepäivän aikana, mutta leipäjaksojen välillä ei havaittu eroja mitatuissa suureissa.

Neljännessä tutkimuksessa analysoitiin ensimmäiseen tutkimukseen osallistuneiden 50 tutkittavan mikrobisto ulostenäytteistä ja oirekehitystä neljän viikon aikana seurattiin. Tutkimuksessa havaittiin, että vain vähän FODMAP-hiilihydraatteja sisältävän ruisleipäjakson aikana Klebsiella-bakteeria esiintyi vähemmän ulostenäytteissä kuin tavanomaista ruisleipää sisältäneen koejakson aikana. Muita eroja suoliston mikrobistossa ryhmien välillä ei havaittu.

Tämän tutkimussarjan mukaan vain vähän FODMAP-hiilihydraatteja sisältävä ruisleipä vähentää paksusuolessa tapahtuvaa käymisreaktiota (fermentaatiota) ja siten kaasun tuotto suolistossa vähenee. Edelleen väitöstutkimuksen mukaan vähemmän FODMAP:ja sisältävät leivät voivat olla paremmin siedettyjä kuin tavanomaiset leivät, mutta tavanomaisen leivän vaihtaminen vain vähän FODMAP-hiilihydraatteja sisältävään leipään ei riitä yksistään aiheuttamaan kovin merkittäviä eroja mahasuolikanavan pH:ssa, läpikulkuajassa, paineessa tai mikrobistossa. Vain vähän FODMAP-hiilihydraatteja sisältävää leipää voidaan käyttää osana kokonaisvaltaista FODMAP-rajoitusta.

https://helda.helsinki.fi/handle/10138/240061

Olisko tää hyvä ruisleipämainos? Peräpää laulaa kaiken aikaa.....

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 4899
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Hyvä Suomi!

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 15 Syys 2018 11:44

Kuuluneekohan Reijo Laatikainenkin niihin ravitsemustieteilijöihin, jotka eivät vielä ole kuulleet/lukeneet vuotavasta suolesta. Sehän on tutkitusti yksi merkittävä syy ärtyneeseen paksusuoleen. Sitä voidaan ehkäistä ja hoitaa mm. berberiinillä karnosiinilla, E-EPAlla, probiooteilla ja sinkillä. Nekin näyttävät olevan Laatikaiselle kiellettyjä puheenaiheita (kuuluu ravitsemustieteilijöiden kielipeliin).

Vuotava suoli
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

http://www.tritolonen.fi/

Avatar
San Martino
Viestit: 5086
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Teesit pönttöön...

ViestiKirjoittaja San Martino » 18 Syys 2018 10:17

YLE kirjoitti:
Crohnin tautia sairastava Ida Larsson: "Ajattelin, että avanneleikkaukseen loppuu naiseuteni....."

.....Larssonia on korventanut suolistosairaus Crohnin taudin (siirryt toiseen palveluun) aggressiivinen muoto. Diagnoosin Larsson sai 20 vuotta sitten ollessaan 17-vuotias lukiolainen. Viimeisen viiden vuoden aikana sairaus on näyttänyt hänelle julmimman luonteensa.

Tuntikausia kestävää ripulia, verta, kaksinkerroin pakottavaa vatsakipua ja rajua laihtumista. Kaikesta edellämainitusta johtuvaa voimattomuutta. Elämää vessan seinien sisäpuolella.

Larsson laskeskelee, että on viettänyt pöntöllä pahimmillaan päivisin viisikin tuntia ja öisin pari vielä päälle.

https://yle.fi/uutiset/3-10401431

Eipä taida Laatikaisen ruisleipäkuuri auttaa Idaa....


Nyt tutustumaan Laatikaisen teeseihin....
Ärtyvän suolen oireyhtymä (IBS) on yleinen mahasuolikanavan vaiva, sen esiintyvyys on maailmanlaajuisesti noin 11 %. Viljatuotteet ovat laajasti käytettyjä elintarvikkeita ympäri maailman ja siten tärkeä osa ruokavaliotamme. Rukiin, vehnän ja ohran FODMAP-hiilihydraatit (Fermentable Oligo-, Di-, Monosaccharides And Polyols), gluteeni ja amylaasi-trypsiini inhibittorit (ATI:t) voivat aiheuttaa oireita toiminnallisissa vatsavaivoissa kuten IBS:ssä. Tämän väitöskirjan tavoitteena oli tutkia lievittääkö FODMAP-hiilihydraattien ja ATI:n vähentäminen ruis- ja vehnätuotteissa niiden siedettävyyttä henkilöillä, joilla on ärtyvän suolen oireyhtymä tai gluteeniherkkyys.

Tässä väitöskirjatutkimuksessa tutkittiin erityisten hapatusmenetelmien avulla valmistettuja ruis-ja vehnäleipiä, joiden FODMAP- ja ATI-pitoisuudet olivat vähäisemmät kuin tavanomaisissa ruis- tai vehnäleivissä. Väitöstutkimukseen sisältyy neljä erillistä satunnaistettua tutkimusta.

Ensimmäiseen vaihtovuorotutkimukseen osallistui 87 henkilöä, joille syötettiin joko vain vähän FODMAP-hiilihydraatteja sisältävää tai tavanomaista ruisleipää kumpaakin 4 viikon ajan. Tutkimuksessa havaittiin, että vähemmän FODMAP-hiilihydraatteja sisältävä leipä aiheutti vähemmän kaasun kertymistä suolistoon ja samalla vähensi ilmavaivojen tunnetta, vatsakipua, vatsan kurinaa ja kramppeja. Elämän laadussa tai IBS-SSS mittarilla mitatussa kokonaisoirekuvassa ei kuitenkaan havaittu eroja leipäjaksojen välillä.

Toisessa tutkimuksessa, johon osallistui 26 aikuista, tutkittiin hiivalla kohotetun, lisättyä gluteenia ja lisäaineita sisältävän tavanomaisen vehnäleivän ja hapattamalla tehdyn lisäaineettoman leivän siedettävyyttä. Hapatetussa vehnäleivässä oli vähemmän ATI:a ja FODMAP-hiilihydraatteja, mutta mahasuolikanavan siedettävyydessä ei havaittu eroja ryhmien välillä viikon koejaksolla.

Kolmas tutkimus vertaili vain vähän FODMAP-hiilihydraatteja sisältävän ja tavanomaisen ruisleivän suolistovaikutuksia yhden vuorokauden ateriakokeessa, jossa oireiden lisäksi tutkittavat myös nielivät erityisen langattoman suoliston olosuhteita mittaavan kapselilaitteen (SmartPill®, Given Imaging ltd, Israel) mahasuolikanavan toimintojen, erityisesti pH:n, läpikulkuajan, suoliston sisäiseen paineen ja supistusten monitoroimiseksi. Oireiden vaikeusaste liittyi paksusuolen sisäiseen paineeseen tavanomaista ruisleipää sisältäneen koepäivän aikana, mutta leipäjaksojen välillä ei havaittu eroja mitatuissa suureissa.

Neljännessä tutkimuksessa analysoitiin ensimmäiseen tutkimukseen osallistuneiden 50 tutkittavan mikrobisto ulostenäytteistä ja oirekehitystä neljän viikon aikana seurattiin. Tutkimuksessa havaittiin, että vain vähän FODMAP-hiilihydraatteja sisältävän ruisleipäjakson aikana Klebsiella-bakteeria esiintyi vähemmän ulostenäytteissä kuin tavanomaista ruisleipää sisältäneen koejakson aikana. Muita eroja suoliston mikrobistossa ryhmien välillä ei havaittu.

Tämän tutkimussarjan mukaan vain vähän FODMAP-hiilihydraatteja sisältävä ruisleipä vähentää paksusuolessa tapahtuvaa käymisreaktiota (fermentaatiota) ja siten kaasun tuotto suolistossa vähenee. Edelleen väitöstutkimuksen mukaan vähemmän FODMAP:ja sisältävät leivät voivat olla paremmin siedettyjä kuin tavanomaiset leivät, mutta tavanomaisen leivän vaihtaminen vain vähän FODMAP-hiilihydraatteja sisältävään leipään ei riitä yksistään aiheuttamaan kovin merkittäviä eroja mahasuolikanavan pH:ssa, läpikulkuajassa, paineessa tai mikrobistossa. Vain vähän FODMAP-hiilihydraatteja sisältävää leipää voidaan käyttää osana kokonaisvaltaista FODMAP-rajoitusta.

viewtopic.php?f=81&t=6837&p=48920#p48911

Mitäpä,jos Ida lukisi seuraavaa infoa?


Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 4899
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Hyvä Suomi!

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 18 Syys 2018 12:02

Onpa harmi, ettei Ida ilmeisesti tunne näitä päteviä tutkimuksia ja monien suomalaisten Crohn-potilaiden hyviä kokemuksia D-vitamiinin ja muiden ravintolisien käytöstä. Jos tuntisi,hän olisi voinut välttää tai lieventää vuosikausien kärsimyksiään.

Sattuipa juuri tänään tulemaan sveitsiläinen tutkimus, jossa mitattiin 181 suolistopotilaan 156 IBD (tulehduksellinen soulistotauti) ja 25 IBS (ärtynyt paksusuoli), D-vitamiinin pitoisuus verestä. Peräti 58,8 prosentilla (n=58) Crohnin tautia potevista ja 44, 6 prosentilla (n=25) paksusuolentulehdusta potevista oli D-vaje (< 50 nmol/l). Eniten puutetta oli Crohn-potilailla. Mitä vähemmän D:tä, sitä tulehtuneempi suoli. Tutkijat arvelevat, ettei D-vitamiini imeydy hyvin ohutsuolesta kroonista paksusuolen tulehdusta sairastavilla, joten he tarvitsevat D:tä lisää purkista. Mitä tästä opimme?

Caviezel D, Maissen S, Niess JH, et al. High Prevalence of Vitamin D Deficiency among Patients with Inflammatory Bowel Disease. Inflammatory Intestinal Diseases. 2018 Jul;2(4):200-210. doi: 10.1159/000489010.

Crohnin tauti
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellä



http://www.tritolonen.fi/

Avatar
San Martino
Viestit: 5086
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Laihduttamisen helppous....

ViestiKirjoittaja San Martino » 23 Syys 2018 9:26

YLE kirjoitti:
Iltasyönti lihotti opettajan reilusti ylipainoiseksi – Nyt 37 kiloa kevyempänä hän kertoo, ettei lopulta tehnyt mitään ihmeellistä

Ope ei tehnyt mitään ihmeellistä?

YLE kirjoitti:
Siihen ei tarvittu ihmedieettiä, eikä valtavaa määrää liikuntaa tai nälän tunnetta.

Hienoa!
YLE kirjoitti:
– Ostin joka päivä sokerilimpsaa ja sen kanssa munkin tai jonkun muun herkun. Limpsaa kului pari litraa päivässä.
Välillä saattoi pikkunälän koittaessa mennä suklaapatukka tai pari. Hurjin oli kuitenkin iltaruokailu, joka toistui säännöllisenä illasta toiseen.
– Joka ilta pizza tai kebab. Ja jos yöllä tuli nälkä, menin keittiöön syömään.

Oho!

YLE kirjoitti:
Suurin ongelma oli ruokailun epäsäännöllisyys.
– Antille piti saada säännöllinen ruokarytmi ja pikaruoat pois, kertoo Anne Peuhkuri.

Vai niin. Ongelma ei ollutkaan liikunnan puute?
YLE kirjoitti:
Aamiaiseksi hän alkoi syödä lautasellisen puuroa ja palan leipää ilman mitään päällysteitä, lasillisen mehua ja kahvia.

Lounaana on työpaikan kouluruoka. Lautasella on puolet salaattia ja puolet lämmintä ruokaa. Lisäksi pala näkkileipää ilman levitteitä tai lisukkeita. Ruokajuomaksi maitoa tai vettä. Keittopäivänä annoksena on reilu lautasellinen lempeää kanakeittoa.

Iltapäivällä Antti nauttii pienen purkillisen proteiinirahkaa ja jälleen palan leipää.

Illalla puuro ja hedelmä tai annos salaattia.

Syy olikin iltasyöminen....laihduttaminen on helppoa kuin heinänteko. Miksi puolet suomalaisista on lihavia....hm?

YLE kirjoitti:
Vaikein vielä edessä?

https://yle.fi/uutiset/3-10389792

Entäpä, jos nälkäpeikko yllättää noilla pöperöillä?

Avatar
San Martino
Viestit: 5086
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Leskentekijä....

ViestiKirjoittaja San Martino » 27 Syys 2018 9:11

Christer Sundqvist kirjoitti:
Turpaduunarilta lähtee vahva katselusuositus. Katso siis dokumentti, joka nyt siis on saanut myös suomenkielisen tekstin.

Pitäisikö Kalsium Score (CAC) testata ja voiko sen tehdä Suomessa?

Tutkimus tehdään vain oireettomille henkilöille, oireelliset joutuvat suoraan varjoainekuvaukseen. CAC kertoo sydänkohtausriskin suuruudesta ja siitä, onko kalkkia alkanut kertyä sydänverisuonten seinämiin (ateroskleroosi). Kalkin paksuutta seinämissä eli tukosastetta ei testillä nähdä, mutta testi voi joko vapauttaa tai toimia kimmokkeena tarkemmille jatkotutkimuksille tai korjaaville toimenpiteille. (Lähde: Juhani Knuuti)

http://turpaduunari.fi/the-widowmaker-l ... aa-katsoa/

Mainio kommentti...

Turun Juhani Knuutin asenne on terve tutkimuksen ja etenemisen osalta. TT-tutkimuksessa havaitut kalkkeutumat eivät ole koko totuus. Tutkimuskapasiteetti ei riitä kaikkien kalkkihavaintojen jatkoselvittelyyn, mutta ainakin oireiset tulisi sepelvaltimokuvata, laajentaa tilanteen niin vaatiessa ja stentata. Tämä tuntuu olevan ”putkimies”kardiologien kanta laajemminkin, ”statiiniuskovaisten” kanta on hämärämpi.

http://karppaus.info/forum/viewtopic.ph ... 1#p2227961

Avatar
San Martino
Viestit: 5086
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Kalkkia ihailevat proffat...

ViestiKirjoittaja San Martino » 04 Loka 2018 9:17

Leino Utriainen kirjoitti:
STATIININ AIHEUTTAMA KALKKEUTUMINEN

Tätä statiinin aiheuttamaa kovaa kalkkia ovat mainostaneet statiinia ihailevat professorit kuten Steven Nissen Cleveland Clinic:sta, Juhani Airaksinen Turun yliopistosta ja Timo Strandberg Helsingin yliopistosta.

Statiiniprofessorien pitäisi ymmärtää, että kalkkikerros ei ole tasainen kaikkialla, vaan kertyy sepelvaltimoissa klönteiksi. Heidän pitäisi myös kertoa, missä vaiheessa statiinilääkitys on syytä lopettaa, ettei sepelvaltimot ehdi mennä tukkoon.

http://karppaus.info/forum/viewtopic.ph ... 7#p2228507

Leino esittää hyvän kysymyksen statinisteille...

Turun Juhani Knuutin asenne on terve tutkimuksen ja etenemisen osalta. TT-tutkimuksessa havaitut kalkkeutumat eivät ole koko totuus. Tutkimuskapasiteetti ei riitä kaikkien kalkkihavaintojen jatkoselvittelyyn, mutta ainakin oireiset tulisi sepelvaltimokuvata, laajentaa tilanteen niin vaatiessa ja stentata. Tämä tuntuu olevan ”putkimies”kardiologien kanta laajemminkin, ”statiiniuskovaisten” kanta on hämärämpi.

viewtopic.php?f=81&t=6837&p=48986#p48960

Avatar
San Martino
Viestit: 5086
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Humpuukin kimppuun....

ViestiKirjoittaja San Martino » 16 Loka 2018 9:45


Edevent Oy järjestää 3.12.2018 Helsingissä suositun Reijo Laatikaisen koulutuksen teemalla Ravinto ja terveys – auta potilasta ruokavaliolla. Koulutus on suunnattu lääkäreille, ravitsemusterapeuteille, terveydenhoitajille sekä muille painonhallinnan ja ruokavalion kanssa työskenteleville ammattilaisille.

Tässä koulutuksessa kerrotaan mitä terveellinen ruokavalio on ja kuinka sitä toteutetaan. Mahdollisuudet hyvään syömiseen ja painonhallintaan ovat moninaiset ja yksilölliset, mutta toisaalta kaikki mitä tehdään ei ole järkevää – eikä terveellistä.

9.30 Trendidieettejä, harhaluuloja ja lööperiä. Esimerkkejä ja keinoja pärjätä trendiruokien viidakossa.

http://edevent.fi/ota-yhteytt%C3%A4

Humpuukin kimppuun..joo

Avatar
San Martino
Viestit: 5086
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Humpuukin kimppuun....

ViestiKirjoittaja San Martino » 18 Loka 2018 9:26

YLE kirjoitti:
Lääketieteen opiskelijat aloittivat taistelun uskomushoitoja ja huuhaata vastaan – "Emme halua paasata, vaan keskustella"

– Meillä on ollut toiveissa päästä kiertämään esimerkiksi kouluihin ja muihin julkisiin tiloihin keskustelemaan ihmisten kanssa näistä asioista, toteaa yhdistyksen puheenjohtaja Tatu Han.

Eihän tuo ole keskustelua vaan propagandan levitystä
YLE kirjoitti:
Ei ollut kulunut kuin muutama tunti, kun Vastalääke ry:n ensimmäinen sosiaalisen median päivitys oli jo jaettu Facebookin rokotekriittisessä ryhmässä. Siellä postaus alkoi sanalla "APUA", ja sitä seurasi kymmenen huutomerkkiä.

– Vastaanotto ei ollut erityisen lämmin. Kommenteissa esimerkiksi pohdittiin, kuka meille maksaa ja miksi emme ymmärrä asioiden oikeaa laitaa. Aivopesustakin taisi olla puhe.....

https://yle.fi/uutiset/3-10456745?utm_s ... ium=social

....vai mitä? Kai ensin pitäisi määritellä tarkasti mikä on humpuukia ja mikä ei....


Edevent Oy järjestää 3.12.2018 Helsingissä suositun Reijo Laatikaisen koulutuksen teemalla Ravinto ja terveys – auta potilasta ruokavaliolla. Koulutus on suunnattu lääkäreille, ravitsemusterapeuteille, terveydenhoitajille sekä muille painonhallinnan ja ruokavalion kanssa työskenteleville ammattilaisille.

Tässä koulutuksessa kerrotaan mitä terveellinen ruokavalio on ja kuinka sitä toteutetaan. Mahdollisuudet hyvään syömiseen ja painonhallintaan ovat moninaiset ja yksilölliset, mutta toisaalta kaikki mitä tehdään ei ole järkevää – eikä terveellistä.

9.30 Trendidieettejä, harhaluuloja ja lööperiä. Esimerkkejä ja keinoja pärjätä trendiruokien viidakossa.

viewtopic.php?f=81&t=6837&p=49041#p49029

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3186
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

Re: Hyvä Suomi!

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 19 Loka 2018 23:57

Hyödyllisiä, miellyttämisenhaluisia idiootteja.

Avatar
San Martino
Viestit: 5086
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Aamupuuroilijat...

ViestiKirjoittaja San Martino » 08 Marras 2018 10:13

YLE kirjoitti:
Hyviä uutisia aamiaisen rakastajille – tämä testi paljastaa, miten aamupalan syöminen liittyy moneen muuhunkin hyvään elintapaan

Aamupalan syömisellä on positiivisia terveysvaikutuksia ja se edesauttaa elämänhallintaa.


https://yle.fi/uutiset/3-10487787

Uskomatonta, että Välimeren maissa suurin osa ihmisistä ei syö mitään aamulla? Ketoilevat perhanat lounaaseen saakka....


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa