Eurooppalaiset terveemmiksi vuosi vuodelta, PK-projektin ansiostako?

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5219
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Eurooppalaiset terveemmiksi vuosi vuodelta, PK-projektin ansiostako?

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 12 Syys 2018 8:18

Etelä-Suomen Sanomat: ULKOMAAT 02:01

Eurooppalaiset tervehtyvät vuosi vuodelta – raportti varoittaa silti tupakasta, viinasta ja ylensyönnistä

Joka kolmas yli 15-vuotias eurooppalainen tupakoi.
Eurooppalaisten terveys kohenee kohisten, mutta alueelliset erot ovat suuria, kertoo Maailman terveysjärjestön WHO:n tuore Euroopan terveysraportti. Selvityksen mukaan eurooppalaiset elävät nyt keskimäärin vuoden pitempään kuin viisi vuotta sitten ja ennenaikaiset kuolemat ovat vähentyneet vuosituhannen alusta neljänneksellä.

Vaikka eurooppalaiset elävät keskimäärin pitempään, on kuilu pisimmän elinajan odotuksen omaavien maiden ja peränpitäjien välillä edelleen huikeat yli 11 vuotta.
– Tuore raportti osoittaa, että useat Euroopan maat ovat edistyneet merkittävästi tavoitteissaan. Kehitys on kuitenkin epätasaista niin maiden välillä kuin niiden sisälläkin sekä sukupolvien ja sukupuolten välillä. Elämäntapaan liittyvät valinnat huolestuttavat, koska ne voivat hidastaa tai jopa kääntää kehityksen, jos niihin ei puututa, kiteytti WHO:n Euroopan johtaja Zsuzsanna Jakab järjestön tiedotteessa.

Hyvä kehitys näkyy erityisesti sydän- ja verisuonitaudeissa, syövissä, diabeteksessa ja kroonisissa hengityselinsairauksissa. Enneaikaiset kuolemat näihin tauteihin vähenevät keskimäärin kahdella prosentilla joka vuosi.

Tupakkaa, viinaa ja liikaa ruokaa
Elämäntapaan liittyvät valinnat näkyvät nautintoaineiden käytössä: joka kolmas yli 15-vuotias eurooppalainen tupakoi ja aikuisten alkoholinkulutus on edelleen korkealla tasolla. Väkijuomien kohdallakin maiden keskinäiset erot ovat suuria. Maasta riippuen puhdasta alkoholia kuluu 1–15 litraa asukasta kohti joka vuosi. Tupakan ja viinan lisäksi eurooppalaisille maistuu myös ruoka, sillä yli puolet mantereen asukkaista on ylipainoisia, ja kehityksen uskotaan jatkuvan edelleen monissa maissa huonompaan suuntaan.

Vaikka lapsia rokotetaan jatkuvasti yhä enemmän muistuttavat joidenkin maiden viimeaikaiset tuhka- ja vihurirokkoepidemiat ikävällä tavalla siitä, ettei tavoitetta näiden tautien hävittämisestä Euroopassa ole vielä saavutettu. Ulkoiset vammat ja myrkytykset kuolinsyinä ovat vähentyneet viiden vuoden aikana 12 prosenttia. Miehet kuitenkin kuolevat näihin syihin kolme kertaa naisia useammin.

WHO:n Euroopan terveysraportti julkaistaan joka kolmas vuosi.

Kommentti: Suomella varmasti merkittävä tekijä eurooppalaisten tervehtymisessä. Niinpä PK-projekti tulisi sijoittaa myös Albaniaan ja Bulgariaan, koska eräiden muiden kommunistidiktatuurien hyväksymä PK-projekti on ollut huima menestystarina. Mm. Pohjois-Koreassa kansa on siirtynyt kasvisravinnon ääreen , kirjaimellisesti kontaten. Lampaat ja ruohonleikkurit ovat pannassa.

Kepulainen terveyshegemonian tavoittelu ei ihan täydellisesti lyönyt Suomessa läpi, mutta saatiinpa Kuopion yliopisto "ruokintatieteineen". Kuopion nohevin "ajatusten Tonava" on jopa kutsuttu Ruotsiin ruokintasuosituskonsultiksi. Säälin ruotsalaisia. Suomi on todella valaistunut projektin ansiosta. Kun armeijassa aikoinaan kaikkiin vaivoihin ja kremppoihin auttoi sotilasapteekin kehittämä Pectoralis, niin PK-projektin myötä on kansaamme iskostettu RUIS-RYPSI JA PÄÄTÖN JUOKSEMINEN. Heikot ne sortuu elontiellä, sanottiin ennen, ja se on toteutunut Suomessa odotusten mukaisesti. Vain kännykät, lääkäriambulanssit ja tehokas liuotushoito ovat pelastaneet sadoin, jopa tuhansin lenkkipolulle tuupertuneita.

On toki muistettava, että PK-projektin vetäjä on kehua retostellut pelastaneensa 250 000 kansalaista omin käsin. Niinpä Suomeen ei todellakaan tarvitsisi kuin 20 yhtä nohevaa lääkäriä, niin koko kansa pelastuisi. Pääkaupunkiseudulle riittää hyvin ne 4 lääkäriä ja muille uudelleenkoulutusta.

Kuten monasti todettu, runsashiilarinen ravinto raukaisee ja ajatus keskittyy ruokaperäsiin. Niinpä pieni nälkä kiihottaa ihmisiä ajattelemaan sinisiä ajatuksia ja eräs maa kehittelee juuri nyt planeettojen välisiä atomiohjuksia. Kiva räjäyttää vaikka jonninjoutava Pluto avaruuden pölyksi ja osoittaa jollekin suurvallalle, että täältä pesee, jos tarve vaatiin.

Muuten tulee suhtautua varauksella tuon WHO:n juttuihin, sillä maamme eräs johtavimmista "tiedemiehistä" ja limuagentti MF on todennut WHO:n olevan ihmisaivoja tuhoava laitos sokerin saantisuositusten järjettömän kiristyksen ansiosta. Kuten kaikki me tiedämme, sokerille ei saa asettaa käyttörajoituksia. Jopa pitkäikäisyys on sokerin ansiota, esanssikiisselin ja sokeristen mehujen vankkumatonta ansiota hoitolaitoksissa, kansainvälisen tiedeyhteisön ihmetellessä ja taputtaessa "suurelle tieteelle" käsiään.

"WHO:n Euroopan terveysraportti julkaistaan joka kolmas vuosi." Suomessa FINNRISKI-otannat julkaistaan samoin muutaman vuoden viiveellä, koska kansamme on niin erilainen. Siinä promillen sadasosien heitto saa kansansairauskonttorin "tilastonikkarit ja tiedehenkilöstön" hurmoksiin ja tiedotustilaisuus uhkauksineen julistetaan kansalle välittömästi. Professori Huupposen tutkimustuloksista ( vuosikymmenten projekti: Statiinien vaikuttavuustutkimus) ollaan hiljaa kuin vesi sukassa. Ainoa validi fakta näyttää olevan Leinon tarkat tilastofaktat Kelan ja tilastokeskuksen virallisista luvuista.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa