Diabeteslehden hauskoja kommentteja poimittuna

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5219
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Diabeteslehden hauskoja kommentteja poimittuna

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 15 Syys 2018 9:29

Diabetes Nro 4 Syyskuu 2018:

1) Diabeteksen hyvä hoito säästää miljardeja.
Selvästi suurin diabeteksesta aiheutuva kulu on diabeetikoiden eläköityminen. Sairauden mahdollisimman tehokas hoitaminen ja tyypin 2 diabeteksen ehkäisy ovat yhteiskunnan kannalta järkeviä investointeja.

Kommentti: Hieno oivallus ja järjevän toimenpide-ehdotus. Miksi sitten sallitaan idioottimainen ruokintaohje aineenvaihduntasairaille. Lääkitys ei paranna vaan piilottaa sairauden oireet. Laboratorioarvot toki paranevat. Ruokavaliohoitoa ehdottavat naulataan korvistaan seinälle. Kannattaisi seurata Ruotsin esimerkkiä, vaikka Suomessa kaikki osataankin.

2) Tekoäly osaksi diabeteksen hoitoa
- Ihonalainen terveysanturi
- Lilly tuo markkinoille keinohaiman: Laite tulossa markkinoille arviolta 2-3 vuoden päästä.

Kommentti: Jatkuva verensokerin mittaustapaa on vierastettu nimenomaan Suomessa. Potilas saa vaarallista ja tappavaa tietoa hiilihydraattien vaikutuksesta sokeritasapainoonsa. Myynti yksityisille kielletty ja pääosa mittareista annetaan lapsille insuliinipumpun toiminnan saamiseksi maksimitasolle, siis lääkityksen maksimoiminen pääasia.

Keinohaiman autuus lienee samalla kieltolistalla kuin jatkuva verensokerimittari. Vain luotetuille ja runsaasti hiilareita nauttiville. Laitteen tärkein osanen insuliinipumppu ja älypuhelin.


3) Vähennä hiilareita maltilla: Vähän tavallista niukempi hiilihydraattien käyttö voi tuosa YKSILÖLLISESTI hyötyjä diabeteksen hoitoon, mutta määrän lisäksi on syytä kiinnittää huomiota myös hiilihydraattien laatuun. Tervellisintä on suosia kasviksia ja täysjyväviljaa.
- Ilanne -Parikka: "Diabeetikko hyötyy ennen kaikkea kuitupitoisista hiilihydraateista.
- Ursula Schwab: "Karsittavien ruokien listalle pääsevät runsaasti sokeria ja niukasti kuitua sisältävät hiilihydraattilähteet.
- Ilanne-Parikka: "Ei ole järkev'ää keskittyä seuraamaan ainoastaan ruuan vaikutusta verensokeriin, vaan yhtä lailla on otettava huomioon muutkin terveysnäkökohdat".

Kommentti: Täysjyväleivästä, keitetystä perunasta, HEDELMÄSALAATISTA tai tummasta pastasta ei tarvitse luopua." Niin , Ursulahan ei ole lääkäri vaan agronomi.
Ja korostetaan ruoan vaikutuksen vähemmän tarkeää olemusta, joka minusta diabeteksen hoidon TÄRKEIN osanen.Siis liiallinen hiilihydraattien saanti.
Toki rypsiöljyä ei saa unohtaa hoidossa, jos omistaa traktorin ja päätön juoksentelu on tärkeää, jotta hullun maine kehittyy. Kuitu on siksi tärkeää, että tulostus muodostuu elämän kohokohdaksi.

En viitsi enempää kirjoitella "viisaiden neuvoja", sillä kaikki on tiedossa ja kaikki on tutkittu; mitää uusia neuvoja ei tarvita, noin erästä Daniskon tieteellistä agenttia siteeraten. Käykääpä kirjastossa vilkaisemassa Diabetes-lehden viimeisintä painosta.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa