Vegaanien ravintolisät

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5219
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Vegaanien ravintolisät

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 15 Syys 2018 10:20

Lääkärilehden Nro 37 liite Aesculapius Nro 12/18

" Vegaaniruokavalion koostaminen vaatii tietoa
Ote:
Vegaani tarvitsee aina ravintolisää:

Useimpien ravintoaineiden tarve on mahdollista kattaa puhtaalla vegaaniruokavaliolla. On kuitenkin myös kriittisiä ravintoaineita, joita saisi parhaiten eläinperäisestä ruuasta ja joiden saantiin vegaanin tulee kiinnittää erityistä huomiota.
Näitä ovat : B-12-vitamiini, D-vitamiini, jodi, kalsium, rauta, sinkki ja B-2-vitamiiini.

"Kaikille vegaaneille suositellaan ravintolisänä B-12-vitamiinia, D-vitamiinia ja jodia. Raskaana olevien ja imettävien on huolehdittava ravintolisien käyttämisestä aivan erityisesti", Pelkonen sanoo.

Kommentti: Mistä lie sitten johtuu, että tietty taho vastustaa raivoisasti kaikkien ravintolisien käyttöä? Eräs vänkää VÄESTÖTASOA, ja toinen ylipäätään kiivailee ravintolisiä vastaan, järjettömillä argumenteilla. Mukava, kun sentään "puolueeton" Orion Pharman lääkäriliite ottaa myönteisen kannan.
Maaseudun Tulevaisuuden kannanottoa tässä odotellaan, ehkä sitten uusien satonäkymien myötä lannotteiden ohessa annettava seleeni tullee esille.
Toivottavasti tuhansien tonnien fosfori-päästöistä ei inahdeta, sillä se on elinkeinon solvaamista.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa