Agendajournalismia...

San Martinolla on sairaan korkea kokonaiskolesteroli,mutta varsin normaali HbA1c,HDL ja VLDL. Siitä huolimatta hänen C-peptidi,ASAT/ALAT - ja GT-arvot näyttävät olevan päin anusta? Ja siksi San Martinon "luuppi" pureutuu nyt kriittisesti valtamedian riskijournalismin kummallisuuksiin.

Valvoja: San Martino

Avatar
San Martino
Viestit: 5213
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Agendajournalismia...

ViestiKirjoittaja San Martino » 01 Marras 2018 11:45

Reijo Tossavainen kirjoitti:
Perinteinen media on hädissään, koska mediavallankäytön yksinoikeus on luisumassa heidän käsistään. Siksi nyt korostetaan omaa erinomaisuutta, ja kaikki somessa julkaistava leimataan valemediaksi.
Tekniikan kehittymisen ohella perinteisen median surkastumiseen ovat suuria syyllisiä myös perinteisen median edustajat. He ovat luopuneet luotettavasta tiedonvälityksestä. Tilalle on tullut agendajournalismi.

.....tarkoitushakuisuus näkyy nyt myös journalistin ohjeiden johdannossa.

Aiemmin siellä luki: “Hyvän journalistisen tavan perustana on kansalaisten oikeus saada oikeita ja olennaisia tietoja, joiden avulla he voivat muodostaa totuudenmukaisen kuvan maailmasta ja yhteiskunnasta.”

Nykytoimittajien mielestä se oli väärin.

Nyt siinä lukee: “Sananvapaus on demokraattisen yhteiskunnan perusta. Hyvä journalistinen tapa perustuu jokaisen oikeuteen vastaanottaa tietoja ja mielipiteitä.”
Toistan vielä: oikeus vastaanottaa tietoja ja mielipiteitä.
Enää ei siis ole oikeutta saada oikeita ja olennaisia tietoja, joiden avulla voidaan muodostaa totuudenmukainen kuva maailmasta ja yhteiskunnasta.

Lähde: Imatralainen

Lisää pohdintaa..

Reijo Tossavainen kirjoitti:
Perinteiset mediat käynnistivät jälleen “vastuullinen journalismi” kampanjan. Ikävä kyllä jokainen asiaan vähänkin perehtynyt ymmärtää, että kyseessä on agendajournalismin peittely-yritys. Mieleen tulevat entisajan helppoheikit, joka kehua retostivat tuotteitaan vailla todellisuuspohjaa.

Perinteinen valemedia siis valikoi totuutta kertoessaan ne puolet asioista, jotka palvelevat agendajournalismin päämääriä. Lukijalle/kuulijalle/katsojalle syntyy valheellinen, vääristynyt kuva.

Lähde: Imatralainen

Alla yksi esimerkki...


Kyseessä on ns. agendajournalismi. Kerrotaan vain yksi puoli asiasta....se joka sopii Knuutille, Myllykankaalle ja muille....

viewtopic.php?f=22&t=7756#p49085

Tomppa
Viestit: 309
Liittynyt: 29 Tammi 2013 14:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Agendajournalismia...

ViestiKirjoittaja Tomppa » 01 Marras 2018 22:07

Hevosmiesten tietotoimistosta olen kuullut, että puoskarilain valmisteluun on sisällytetty mm.:
1) Vitamiinien osto ulkomailta (iHerb ym.) kielletään ja rinnastetaan huumeiden maahantuontiin
2) Käypähoidon arvostelu tulkitaan maanpetokseksi
3) Erityisesti (vrt. energian säästö ja hehkulamppudirektiivi) käypähoidon osalta detaljitasoisena
säädöksenä kolesterolidenialismi katsotaan raskauttavissa olosuhteissa tapahtuneeksi maanpetokseksi
4) Kaikkinainen rokotusvastaisuus eri muodoissaan tuomitaan kärsittäväksi viisinkertaisena rokotuksena,
vahvistetuilla elohopea-annoksilla
5) Lastenhoito otetaan (Itä-Saksan viitoittamalla tiellä) yhteiskunnan haltuun, sillä "sinun lapsesi eivät
ole sinun".
Eikä se tähän jää. Big Pharma ottaa omansa.

Avatar
San Martino
Viestit: 5213
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Agendajournalismia...

ViestiKirjoittaja San Martino » 30 Tammi 2019 10:52

YLE kirjoitti:
https://areena.yle.fi/1-50056480

Planetaarinen ruokavalio pelastaa maapallon


Annika Dahlqvist kirjoitti:
EAT on riittämätön dieetti

viewtopic.php?f=41&p=49470#p49470

Avatar
San Martino
Viestit: 5213
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

B-vitamiini auttaa...

ViestiKirjoittaja San Martino » 14 Helmi 2019 10:32

Hesari kirjoitti: B3-vitamiini on nyt kuuma tutkimus­aihe: Se saattaa auttaa torjumaan merkittäviä kansantauteja
Vaikka tulokset B3-vitamiinista ovat lupaavia, suomalaisia ei voi vielä kehottaa ostamaan vitamiiniravintolisää.

B3-vitamiini saa mm. punaisesta lihasta. Miten mahtaakaan pitää paikkansa,että lihan kulutusta on vähennettävä?

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5002
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Agendajournalismia...

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 14 Helmi 2019 13:38

HS:n B3-vitamiiniartikkelin voinee lukea maksutta 2 viikon ajan tästä linkistä
Vitamiini voi tehota kansantauteihin
Kopsaan sen tähän varmuuden vuoksi

Viime vuosina tutkijat ovat tehneet kiinnostavan havainnon: ruuasta yleisesti saatava B3-vitamiini saattaa auttaa torjumaan merkittäviä kansantauteja. Hiirikokeissa on saatu viitteitä siitä, että vitamiini saattaa auttaa sellaisten sairauksien kuin metabolisen oireyhtymän, rasvamaksan ja sydänsairauksien hoidossa.

Mistä oikein on kyse – ja saattaisiko isommista B3-vitamiiniannoksista olla meille jotakin hyötyä?

B3-vitamiini on vesiliukoinen ravintoaine, jolla on tärkeä tehtävä aineenvaihdunnassa. Solut tarvitsevat sitä ruuasta saatavien energialähteiden polttamiseen. Lisäksi se osallistuu hermosolujen toimintaan ja solujen korjaamiseen.

Uusimman FinRavinto-raportin mukaan miltei kaikki suomalaiset saavat B3-vitamiinia suositusten mukaisesti. Naisilla suositus on 14 milligrammaa vuorokaudessa ja miehillä 18 milli­grammaa. Suomalaisten tärkeimpiä B3-vitamiinin lähteitä ovat eläintuotteet, kuten liha ja kala, sekä täysjyväviljat. Lisäksi B3-vitamiinia saa muun muassa sienistä, pähkinöistä ja monista vihanneksista.

Nikotiiniamidiribosidi kiinnostaa tutkijoita
B3-vitamiini ei ole vain yksi yhdiste vaan sitä esiintyy kolmessa kemiallisessa muodossa. Yleensä ruuissa ja lisäravinteissa on useita B3-vitamiinin muotoja rinnakkain, joten ruokavaliota suunniteltaessa vitamiinin eri variaa­tioita ei tarvitse miettiä.

Tällä hetkellä tutkijat ovat erityisen kiinnostuneita yhdestä B3-vitamiinin muodosta: Nikotiiniamidiribosidi eli NR saattaa tarjota uuden tavan kohentaa suomalaisten terveyttä.

Suomessa B3-vitamiinin ominaisuuksia kartoittaa muun ­muassa akatemiatutkija Eija Pirinen Helsingin yliopistosta.

”Nikotiiniamidiribosidi eli NR on räjäyttänyt B3-vitamiinin tutkimuksen. Hiirillä tehdyissä kokeissa on saatu tuloksia, joiden perusteella vitamiini voi auttaa muuan muassa metabolisen oireyhtymän, rasvamaksan, sydänsairauksien ja hermorappeumasairauksien hoidossa”, Pirinen selittää.

Metabolisessa oireyhtymässä ja monissa hermorappeumasairauksissa, kuten Alzheimerin taudissa, solujen energia-aineenvaihdunta häiriintyy. Tähän ongelmaan NR saattaa tarjota ratkaisun. Eläinkokeiden perusteella NR voi myös vähentää vaarallisen sisälmysrasvan määrää, vaikka varsinainen laihdutuslääke se ei olekaan. Lisäksi se näyttäisi tehostavan lihasten suorituskykyä.

B3-vitamiinin lääkekäytön historiasta löytyy draamaa
B3-vitamiinin lääkekäytöllä on pitkä historia. Sen tunnetuinta muotoa niasiinia käytettiin vuosikymmenten ajan kolesterolilääkkeenä. Vitamiinia nautittiin jopa muutaman gramman päiväannoksina eli sata kertaa enemmän kuin mitä ihmiset normaalisti saavat. Vuonna 2013 Euroopan lääkevirasto suositteli niasiinin käytön lopettamista kolesterolilääkkeenä. Syy oli varsin ymmärrettävä. Laajan tutkimuksen perusteella isot niasiiniannokset eivät suinkaan vähentäneet sydänkuolleisuutta ja saattoivat jopa olla potilaille haitaksi.

Emme vielä tiedä, mitä haittavaikutuksia B3-vitamiinin NR-muodolla saattaa olla, sillä ihmistutkimukset ovat vasta aluillaan. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että NR on hyvin siedetty. Vitamiinin käyttöönotossa kannattaa joka tapauksessa edetä varovaisesti.

”Vaikka tulokset ovat lupaavia, tässä vaiheessa suomalaisille ei voi sanoa, että menkää ja ostakaa NR-ravintolisää. Ensin pitää saada selville hyöty-haitta-suhde. Kannattaa myös muistaa, että yli kolmen gramman päiväannoksina B3-vitamiini voi vau­rioittaa maksaa.”

Tällä hetkellä yksi tutkijoiden tärkeimmistä tehtävistä on selvittää, millaisella NR-annoksella terveysvaikutuksia voi saavuttaa. On hyvin mahdollista, että kansantautien torjumiseksi riittää alle gramman päiväannos. Jos tämä on totta, sivuvaikutukset tuskin muodostuvat ongelmaksi.

Pitäisikö B3-vitamiinia syödä enemmän?
Nykyinen B3-vitamiinin saantisuositus on mitoitettu torjumaan pellagran uhkaa. Pellagra on hengenvaarallinen puutostauti, joka oli ennen yleinen Suomessakin, mutta nykyään sitä aiheuttavat lähinnä tietyt lääkkeet ja sairaudet. Jos NR osoittautuu tutkimuksissa niin hyödylliseksi kuin alustavasti vaikuttaa, saantisuositusta saatetaan nostaa.

”Jos halutaan saada vaikkapa yksi gramma B3-vitamiinia päivässä, on pakko käyttää ravintolisää. Pidän kuitenkin todennäköisenä, että pienempikin annos riittää. Silloin hyötyihin voi päästä käsiksi myös oikein muotoillulla ruokavaliolla”, Pirinen tiivistää.

B3:n terveysvaikutuksia voi tavoitella myös muilla keinoilla kuin vitamiiniannoksia kasvattamalla. Liikunta ja kalorivaje lisäävät vitamiinin hyödyntämistä soluissa.

B3-vitamiinia ja sen NR-muotoa koskevat ihmistutkimukset ovat vielä kesken, joten saantisuositus ei varmastikaan muutu lähitulevaisuudessa. Suomalaiset syövät tarpeeksi vitamiinia, kunnes toisin todistetaan. Eikä ylimääräisiä vitamiineja kannata tankata pelkästään varmuuden vuoksi.

MT:n kommentti:
Nikotiiniamidiribosidista on PubMed-tietokannassa tällä hetkellä 248 tieteellistä dokumenttia, jotka ovat vapaasti luettavissa.
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

http://www.tritolonen.fi/

Avatar
San Martino
Viestit: 5213
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Nakit ja soijanakit...

ViestiKirjoittaja San Martino » 06 Huhti 2019 10:47

IL kirjoitti:

Ei enää soijamakkaraa ja kasvispurilaista? EU-valiokunta ehdottaa liharuokien nimien suojelua

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/6 ... 853067b886

Vegaanit vs. EU?

Avatar
San Martino
Viestit: 5213
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Agendajournalismia...

ViestiKirjoittaja San Martino » 07 Huhti 2019 9:45

YLE kirjoitti:

Ravintolisä aiheutti maksavaurion ja vei sairaalaan – tällaisia terveyshaittoja ja -väitteitä liittyy suosittuihin ravintolisiin

Turun yliopistollisen keskussairaalan (TYKS) ylilääkäri Juhani Knuuti kertoo, että ravintolisistä voi seurata terveyshaittoja, jos esimerkiksi käyttää samaan aikaan useaa ravintolisää tai lääkettä.....

– Iso osa haittavaikutuksista jää epäselviksi. Yhteenvetona voi todeta, että ne eivät ole täysin riskittömiä. Ravintolisästä voi tulla maksavaurio, ne voivat vaikuttaa veren hyytymiseen ja lihaksiin.

viewtopic.php?f=36&t=8345#p49771

YLEn artikkeli alkoi lupaavasti,mutta otsikon väitteelle ei sitten löytynytkään katetta. Selvää agendajournalismia. Eikö YLE pysty parempaan?

YLE kirjoitti: Helsingin yliopiston Marina Heinosen mukaan esimerkiksi...

Nämä väitteet ovat Heinosen mukaan osa 2000:ta terveysväitettä, jotka koskevat kasviperäisiä ainesosia. Ne ovat EU:ssa odotus-tilassa, jolloin niitä saa käyttää, vaikka väitteiden paikkansapitävyyttä ei ole tarkastettu tai komissio ei ole hyväksynyt niitä.
– Ongelmana on se, että tieteen sijaan halutaan sallia pitkäaikaiseen kokemukseen perustuva näyttö.

"Pitkäaikaiseen kokemukseen perustuva näyttö" on ongelma? Olen käyttänyt Tri Tolosen berberiinia noin 10 vuotta ja edelleen hengissä....ei ongelmia?

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3255
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

Re: Agendajournalismia...

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 07 Huhti 2019 14:46

Ruotsissa vaaditaan hoidolta "vetenskap och beprövad erfarenhet", siis lääketieteelliseltä hoidolta. Suomessa ollaan jostain syystä poistamassa kokemusperäinen tieto. Siis kaikki, mitä ei ole haluttu tai ehditty tai huomattu tutkia. Siihen ei siis lasketa yksittäisen potilaan "anekdoottista" kokemusta.

Avatar
San Martino
Viestit: 5213
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Kokemukseen perustuva näyttö....

ViestiKirjoittaja San Martino » 08 Huhti 2019 13:24


Nämä väitteet ovat Heinosen mukaan osa 2000:ta terveysväitettä, jotka koskevat kasviperäisiä ainesosia. Ne ovat EU:ssa odotus-tilassa, jolloin niitä saa käyttää, vaikka väitteiden paikkansapitävyyttä ei ole tarkastettu tai komissio ei ole hyväksynyt niitä.
– Ongelmana on se, että tieteen sijaan halutaan sallia pitkäaikaiseen kokemukseen perustuva näyttö.

viewtopic.php?f=81&t=8092&p=49789#p49785
Saaristolainen kirjoitti:Ruotsissa vaaditaan hoidolta "vetenskap och beprövad erfarenhet", siis lääketieteelliseltä hoidolta. Suomessa ollaan jostain syystä poistamassa kokemusperäinen tieto. Siis kaikki, mitä ei ole haluttu tai ehditty tai huomattu tutkia. Siihen ei siis lasketa yksittäisen potilaan "anekdoottista" kokemusta.

Hyvä havainto. Näinhän meneteltiin dr. Annika Dahlqvistin tapauksessa hyväksyttäessä hänen VHH-ruokavalionsa vuonna 2008 Ruotsissa...


…för behandling av övervikt eller diabetes typ 2. Eller rättare sagt, de fastslår att sådan behandling är i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet.

https://jansjoberg.blog/2018/02/10/for- ... grar-lchf/

Avatar
San Martino
Viestit: 5213
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Agendajournalismia...

ViestiKirjoittaja San Martino » 12 Huhti 2019 12:04

Hs kirjoitti:

Karppausinto vaihtui punaisen lihan karttamiseen
Myös tavallista perusruokaa syövien osuus kasvaa, vaikka suomalaiset noudattavat mitä erilaisempia ruokavalioita, tutkimus havaitsi.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006067786.html

Salaista tietoa maksumuurin takana,mutta kannattaisiko tutkia ketodieettiä ihan oikeasti Fogeli?


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron