Olemmeko oppineet historiasta mitään? Ei ainakaan havaittavasti

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5300
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Olemmeko oppineet historiasta mitään? Ei ainakaan havaittavasti

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 14 Tammi 2019 14:07

HS: Päivän lehti 14.1.2019 | Tiedettä 50 vuotta sitten

DDT aiheuttamassa jättimäisen tuhon

1969 TAMMIKUUSSA: Ympäristön saastuminen DDT:n takia on saavuttanut ”suuren maailmanlaajuisen tuhon” mittasuhteet, sanoo muuan newyorkilainen tiedemies.

Tohtori Charles F. Wurster, Jr., New Yorkin valtion yliopiston hiukkasekologi, kertoi luonnonvaroja hoitavalle Wisconsinin osavaltion ministeriölle, että kasvinsuojelumyrkkyjä ei voida enää sietää. DDT:tä sisältävää torjunta-ainetta markkinointiin erityisen tehokkaana vuosikymmeniä sitten.
Wisconsinista tuli viime kuussa kansallisen kiistan tapahtumapaikka luonnonsuojelijoiden ja lannoiteteollisuuden välillä, kun osavaltion hallitus aloitti asiantuntijoiden kuulemisen käsitellessään anomusta rajoittaa jyrkästi DDT:n käyttöä. – –

Wurster ja muut tutkijat Wisconsinissa ovat todenneet, että DDT on aiheuttanut tuhoisia seurauksia kalojen ja lintujen keskuudessa.
DDT on ollut maailman eniten käytetty tuholaismyrkky siitä lähtien, kun se toisen maailmansodan aikana otettiin yleiseen käyttöön. Nyt se uhkaa tuhota sukupuuttoon eräät eläinlajit, esimerkiksi valkopäämerikotkan, Yhdysvaltain kansallislinnun. – –

Wurster sanoi, että DDT:n käyttö viljasadon ja hedelmätarhojen suojaamiseen on saastuttanut ilman ja veden koko maailmassa viimeksi kuluneen neljännesvuosisadan aikana. – – Wurster esitti, että teollisuuslaitokset on pakotettava muuttamaan valmisteitaan tai lopettamaan tuotantonsa kokonaan, koska on olemassa vaarattomampia kasvinsuojeluaineita.

Kommentti: Onneksi tuo DDT on kielletty eikä ole edes Suomessa sallittu. Suomi on maailman johtava suojelumaa ja siksipä meillä on maailman tärkeimpien viljelykasvien kukintojen (ristikukkaisheimojen) suojeluun saatu tehokas neonikotinoidien käyttö erikoisluvalla, koska kansantaloutemme on riippuvainen rypsiviljelystä ja sokerijuurikkaasta. Ulkomailta tuotava maissifruktoosisiirappi ei mitenkään vastaa omaa pöytäsokeriamme eikä mikään tappava voi ikinä voi korvata kasviöljymargariiniamme.

Tosi ilkeät puheet kissoista ja margariinien yhteyksistä ovat pskapuhetta ja sopimatonta panettelua. Margariinin valmistuksen tehotipat, TEKNOTRANSSIT, ovat olleet kansamme talouskasvun ja itsenäisyyden takeet, terveydestä puhumattakaan. PK-projekti on tämän vankkumattomasti todistanut ja sen lisäksi on tuhansia tutkimuksia. Muualla Suomessa väitetyn sydänkuolleisuuden väheneminen on silkkaa vittuilua tiedettä vastaan ja sillä on yritetty tuhota (erään) puolueen vankkumatonta terveyshegemoniaa.

Suomessa on yhä pieni ilkeämielisten joukko, jotka vastustavat "tieteellisesti tutkittua runsashiilihydraattista ruokavaliota". Erityisryhmä diabeetikot ovat olleet suuriäänisimpiä, vaikka on tieteellisesti osoitettu juuri lääkityksen suurenmoinen etu saada syödä kaikkea mahdollista ja säätää veren sokeritaso sopivaksi , suositusten mukaiseksi. Lääkkeiden haittavaikutuksia liioitellaan, amputaatioista peloitellaan ja sokeuksista kiihkoillaan ja lisäksi dialyyseista varoitellaan. Amputaatio on pelkkä sirkkelin suhaus, opaskoiria on saatavissa ja kotidialyysilaitteet ovat yleistymässä. Siis pelkkää paniikin lietsontaa ja puoskarihysterian voimistamista. Onneksi johtava nomenklatuuran joukko sekä media ovat voimalla käymässä puoskarihoitoja vastaan. Mielisairaalatukimus, PK-projekti , DPS ja DEHKO ovat julistetut suomalaisiksi vientituotteiksi, sinne missä sairauksia kipeästi kaivataan. Lääketeolisuus on osoittanut sopivat vientimaat meille ystävällisesti.

Olkaamme ylpeitä neonikotinoideista, jotka tuhoavat ötökät ja hiljentävät lintujen kiljunnat. Moottorien pörinä ja tuulen vieno suhina olkoot korviemme ilo lintujen rääkymisten sijalla. Suomi on aina paras ja viisain. Saihan suomalainen keksintö säilörehu Nobel-palkinnon. Ilman säilörehua ei olisi elämää ainakaan täällä Pohjolassa. Ja ihmiselo on taattu virallisilla ruokintaohjeilla , joita ilman ihmeen kaupalla on selvitty vuosituhansin , väärin elettynä, olemattomin diabetesmäärin.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa

cron