Haluaisitko halvemman polttoaineen bonuksena kenties HIV:n?

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5258
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Haluaisitko halvemman polttoaineen bonuksena kenties HIV:n?

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 12 Maalis 2019 10:28

YLE: HIV 11.3.-19 11:32

Tuttu kierre jatkuu: Eläkeläismiehet saavat hiv-tartuntoja venäläisestä rajakaupungista

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä on todettu viime vuosina useita hiv-tartuntoja, jotka ovat peräisin lähinaapurista Venäjältä. Varsinkin iäkkäämmille suomalaismiehille on alettu opettaa kondomin käyttöä ja käsittelyä, koska HIV-tartunnat eivät osoita vähenemisen merkkejä.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä todettiin vuonna 2018 seitsemän uutta hiv-tapausta.Tartunnan saaneista miehiä oli kuusi. Yhtä henkilöä lukuun ottamatta kaikki olivat Suomen kansalaisia. Tartunnan saaneiden kantasuomalaisten miesten keski-ikä oli 70 vuotta ja hiv-tartunta oli peräisin Venäjän Svetogorskista. Viime vuosina tutuksi käynyttä trendiä, jossa nimenomaan iäkkäämpi mies saa hiv:n Venäjältä, ei ole monista yrityksistä huolimatta saatu vielä katkeamaan.

Etelä-Karjalassa ihmisiä on patistettu opettelemaan käyttämään oikeankokoista kondomia. Toisaalta ihmisiä on valistettu testauttamaan itsensä ajoissa, jotta hiv ei ehtisi edetä aids-vaiheeseen. Merkittävä ongelma on yhä häveliäisyys. Testeihin saatetaan jättää menemättä esimerkiksi siksi, että pienen paikkakunnan terveyasemalla on vastassa tuttu hoitaja.

Eksoten viime vuoden tartuntatautiraportista käy hiv-tapausten lukumäärän lisäksi ilmi, että sukupuoliklamydioita on löytynyt aiempia vuosia enemmän. Tapauksista 61 prosenttia oli naisilla. Naisten tapauksista 88 prosenttia oli 15–25 -vuotiaiden nuorten ikäryhmässä.

Kommentti: Olisiko kenties tautien syynä Venäjän määräämä 24 tunnin rajoitus, jotta saa ostaa tupakkaa ja viinaa? Sillonhan on pakko yöpyä.
Vanhojen ukkojen haluttomuus käyttää ehkäisyvälineitä saattanee johtua satunnaisesta erektiosta, jota ei haluta pilata sähläilyllä.
Keski-Eurroppalaista hienoa katolista traditiota kuten bordelleja ei Venäjällä laillisesti ole. Niinpä venakkojen ja Itä-Eurooppalaisten valta-asema pornomarkkinoilla on huomattava Euroopassa.

Saattaa olla myös eräs tekijä sukupuolitautien saamisessa, että väärennettyjen erektiolääkkeiden saanti Venäjällä on helpompaa kuin Suomessa. Ja onhan kallista tuotetta testattava? Pikkupaikkakuntien häveliäisyys apteekkien ja lääkärien tuntemisessa voi myös olla vaikuttava tekijä "ulkomaan polttoaineostosten " matkailuissa. Aikoinaan maineikkaan Neuvostovallan ollessa niskan päällä Virossa ,olivat kuulemma kaikki maksulliset naiset alkuperäisiä venäläisiä. Mistä lie jakauma johtui, ei ole selvinnyt suomalaiselle neuvosto-aatelille.

Vinkkinä antaisin sellaisen neuvon, että rypsin tuholaistorjunnassa käytetty neonikotidinoidi saattaa antaa hyvän suojan , kun kuulemma tappaa kaikki oravaa pienemmät elukat ja ehkä siten myös suurena apuna bakteeri- ja virustorjunnoissa. Hyvänä puolena on, että ei vaikuta omassa käytössä lintuihin. Kiljunta voi tosin tulla omalta puolisolta.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa