Muista 30:nä syömäsi ape, niin 50:nä menee paremmin muistin osalta

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5808
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Muista 30:nä syömäsi ape, niin 50:nä menee paremmin muistin osalta

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 16 Touko 2019 17:32

YLE: Elämäntapa 15.5.

Kolmikymppisen ruokavalio voi näkyä muistissa viisikymppisenä
Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan ruokavalion ja elintapojen vaikutukset näkyvät jo keski-ikään mennessä.
Teollisesti prosessoituja lihatuotteita ja paistettuja ruokia nauttivien muisti voi heikentyä jo keski-iässä.

Epäterveellisesti syövät 30-vuotiaat näyttäisivät pärjäävän 50-vuotiaina muita huonommin muistia ja muita kognitiivisia mielentoimintoja mittaavissa testeissä. Havainto vahvistaa näyttöä ruokavalion ja elintapojen vaikutuksista aivojen toimintaan ja terveyteen.

Havainnot julkaistiin The American Journal of Clinical Nutrition (siirryt toiseen palveluun) -lehdessä, ja niiden perusteella paljon makkaraa ja muita teollisesti prosessoituja lihatuotteita sekä paistettuja ruokia nauttivien kognitiiviset kyvyt olivat 49-vuotiaana huonommat kuin samanikäisten, jotka söivät terveellisemmin.

Täysjyvätuotteita ja B6-vitamiinia sisältäviä ruokia suosivat puolestaan pärjäsivät testeissä muita paremmin. Ruokavalioita arvioitiin, kun osallistujat olivat keskimäärin 32-vuotiaita. Tulokset viittaavat ruokavalion voivan vaikuttaa kognitiivisiin mielentoimintoihin jo keski-ikään mennessä. Samansuuntaisia havaintoja on tehty aiemminkin, mutta tutkimuksen pienen koon vuoksi havaintoja kannattaa tulkita varovasti.
On myös mahdollista, että ruokavalioiden lisäksi osallistujat erosivat myös muilta elintavoiltaan, mikä saattoi vaikuttaa tuloksiin.

Lähteet: UUTISPALVELU DUODECIM

Kommentti: Kyse lienee tieteellisesti vankkumattomasta KYSELYTUTKIMUKSESTA, jollaisia Kuopio suoltaa muutaman pökäleen viikossa. Kuidun voimin.
Milloin koira haukkuu liikkuvaa pyörää, milloin autoa ja saa samalla koko koiralauman haukkumaan milloin mitäkin.
Luulisi jonkun säännön löytyvän, että ruokintafundamentalistit eivät saisi joukossa tutkia yhtikäs mitään, sillä käyttäytyminen on koiramaista. Haukutaan, vaikkei ihan tarkkaan tiedetä mitä. Katsotaan elinkeinon listaa seinältä siinähän ovat jo lähestulkoon vastaukset: Liha, voi, tupakka, rasvaiset filmit... Hyvää on sitten Globenin mahtava voitto Ruotsin C-junioreista, joista osa oli sairaana. Hakulinen ja Holmenkollen, Siiri Rantasen raon pieneneminen, ja Vormulat tietysti, jossa tehdas aina möhlii.

Mitähän tapahtuisi , jos nuo ruokintafundamentalistit laitettaisiin keksimään ruutia? Ainakin armeijassa vaikutti tuollaisia fogeleita ja ursuloita ennenvanhaan, kun pelkästään huudeltiin "laukaus-laukaus-sarjaa tulloo...." Olisivat sodatkin kivempia, jollei kompastu oksaan.

Hyvä on, että julkisuutta saavat kaikenmaailman tutkimukset ja niistä kunniaa vetävät yhtälailla teollisuus kuin fundamentalistitkin. Suomessa sentään lienee ollut ainoa yksimielisyys itä-autojen ylivertaisuudesta, koska niille annettiin pelkästään etuja kun muita rokotettiin kuin vierasta sikaa, noin maataloustermeillä ilmaistuna. Kannattaisi veronmaksajien rahoilla toimivan YLEn jättää nuo lannoitusuutiset pois, koska niissä ei ole uutisarvoa.
Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5808
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Re: Muista 30:nä syömäsi ape, niin 50:nä menee paremmin muistin osalta

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 17 Touko 2019 17:45

Laitoin vinkin koiralaumasta, kun susi on suojeltu ja paijattu elukka.
Tosin kun ulvoo susien kuorossa, niin hiukankin väärä ääni voi johtaa suden suuhun eli kaverit syövät "väärä-äänisen" mukavasti pois.

Olisi mukava tietää, miten koiralaumaan tai susien kuoroon pääsee?
Olisiko aliupseerikoulun päähänpotkittu ryhmyri, monasti luokalleen jäänyt pinnari, joka yrittää matalimman aidan kautta aina epäonnistuen,
entäpä sitten nuo hännän heiluttajat, jos ei muuten viherpiiperöpimujen pöksyihin pääse, niin huijataan kaikkia:
"Konstit on monet sanoi entinen akka, kun kissalla pöytää pyyhki!".

Jos olen epäillyt , että ruokintafundamentalistien koulutus ja opinnot perustuvat Stalinin aikaisten Siperian raikkaiden ilmanalojen terveelliseen ruokavalioon: lämmintä vettä, perunankuoria ja runsaasti liikuntaa. Hiukan ovat köyhän oloisia heidän käsityksensä normaalista ravinnosta.
Tosin täytyy toki todeta, että Siperian oloissa lämmin tulostuskin oli pienoinen ihme, jota koko leiri tuli ihmettelemään.
Kalakukko


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa