Doping vapaaksi ja ruisleipä-rypsi pakolliseksi

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5808
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Doping vapaaksi ja ruisleipä-rypsi pakolliseksi

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 17 Touko 2019 8:30

Päivän lehti 15.5.2019 | Lukijan mielipide

Vapautetaan doping kaikesta valvonnasta

TERO HAKOLAN mielestä dopingin käyttö olisi kriminalisoitava (HS Merkintöjä 13.5.). Asiaan on paljon vaivattomampi ja monin verroin halvempi ratkaisu: vapautetaan doping kaikesta valvonnasta.

Huippu-urheilu on yksi maailmanlaajuisen viihdebisneksen alalaji. Millään muulla alalla kuin urheilussa taiteilijoita ei valvota kuten lapsia. Muusikot, laulajat, tanssijat, näyttelijät ja akrobaatit saavat itse vapaasti päättää, millä keinoin varmistavat esiintymiskuntonsa ja suorituksensa. He ovat vastuussa vain itselleen ja yleisölleen. Urheiluartisteille on annettava samanlainen asema.

Dopingin vapauttaminen tuo yhteiskunnalle valtavat säästöt. Jo yksin valvontakoneiston purkaminen säästää Suomessa miljoonia euroja. Lisäksi on itsestään selvää, että yhteiskunta vetää pois rahoituksensa dopingviritteiseltä urheilulta. Huippu-urheilu eläköön penkkiurheilijoiden rahoilla.

Erkki Lyytikäinen, Espoo

Kommentti: Vihdoin järjen ääni ! Jos ruisleipä ja rypsiöljy ei riitä viihdeurheilijoille , niin pärjätköön sitten pilleriensä kanssa. On kuitenkin valvottava, että punaista lihaa tai tappavaa voita ei käytetä. Dopinkia on ohjattava ulkomaisten vihannesten käyttöön ja enemmän urheilijoiden käyttämistä mm. sohvamarkkinoinnin puoleen, sillä sohvaurheilu on eräs kasvavammista urheilulajeista.
Julkisissa tiloissa olen huomannut mm. järjestyshenkilöiden merkilliset lihakset. BMI varmaan yli 30:nen. Eikä rasvaa liene juuri grammaakaan. On siis kasvuhormoneilla ja erilaisilla punttisaleilla merkittävä vaikutus. Neulalla ei uskaltaisi pistää.
Kannatan lämpimästi mielipidekirjoittajan näkemystä nykyurheilun valvonnan ja rahoituksen idioottimaista rahoitusautomatiikkaa. Jos joku autokuski tai kepinheittäjä voittaa, koko Suomi voittaa, sohvalla.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa

cron