Oikealla professorilla Pentti Huovisella on asiaa

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5860
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Oikealla professorilla Pentti Huovisella on asiaa

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 12 Syys 2019 6:40

HS: Elämä Torstai-liite 12.9. https://www.hs.fi/elama/art-2000006234173.html

Suoliston bakteerit määrittävät, miten ihminen voi, ja niitä ohjaa ravintomme
– Suomalainen huippu­tutkija kertoo, millaista ruoka­valiota bakteerit janoavat
Bakteeriopin professori Pentti Huovinen taistelee turhia antibioottikuureja vastaan. Ne uhkaavat sekä suolistosi elämää että koko ihmiskunnan tulevaisuutta.
"Jokainen käyttämätön (antibiootti)kuuri säästää mikrobiostasi. Ja maailma pelastuu."

Kommentti: Artikkeli on varsin pitkä ja siksi en viitsi sitä kopioida.
Oikea professori Pentti Huovinen puhuu asiaa eikä liiemmin jorise rukiista, rypsiöljystä eikä idioottiliikunnasta. Suoliston bakteerikanta on tulosta monipuolisesta ravinnosta ja bakteerit eivät nirsoile minkään erityisen ravinnon osalta. Siis monipuolisuus kuten kaksisilmäisyys auttaa selviämään elämässä paremmin kuin läpät silmillä . Tämä merkillinen asia tuntuu olevan joiden virka-asemansa saaneen "professorin" käsitys, että yksipuolisuus on voimaa.

Monipuolisuuteen kannattaa uskoa, sillä esim. alkoholistit tai virallisella esanssikeitoilla ruokitut ovat sukkelaan varsin kurjassa kunnossa. Alkoholi ja esanssikeitto ovat vain makupaloja muun ravinnon yhteydessä, joskaan niillä ei ravinnollista merkitystä muuta kuin mielihyvän tuojana.
Alkoholin vastustajat eivät kaiketi tiedä , miltä kunnon harmitus (v...tus) maistuu. Silloin tujaus konjakkia auttaa häätämään kurjan olon. Plaseboahan tuo on, mutta usko lujituu paremmasta tulevaisuudesta vain yhden naukun perusteella. "Totta on" sanoi entinen KOPin pääjohtaja Lassilakin aikoinaan TV-ssä.

Joillekin tietyt ruoka-aineet aiheuttavat haitallisia oireita. Onko kyseessä harvinainen "ruokavieras" vaiko tarvittavien bakteerien puute? Kannattaa siis miettiä, kuinka aloittaa tarjoilun lapselle tarjottavien ruoka-aineitten kirjoa. Itselle oli sipuli Nou-Nou lähes 35 vuotta lapsuuden kurjan kokemuksen takia (niljakkaat sipulipalat perunamuusissa) . Samaten pakotettu sienikastike on pysynyt ulottumattomissa pakkosyöttämisen jälkeen. Opiskeluaikana kaurapuurokin muuttui herkuksi, sillä nälkä on oiva oppimestari.
Sipuli muuttuikin kuin taikaiskusta kelvolliseksi tartar-pihvin ansiosta, kun daami huomautti, että aionko jättää osan ruoasta syömättä. Tarjoilija, lisää punaviiniä ja lusikka käteen...

Sipulin hyvistä vaikutuksista ei kannata luopua. Aina on käytössä tehosekoitin, jolla saa sipulinkin tohjoksi ja tunnistamattomaksi myös lapselle, osana maustemaailmaa ja terveyden lähdettä. Ihmettelen suuresti vetisien vihannesten ihailua ja tuputtamista aikuisille ihmisille muka nautintona. Kuvottavuutta lisää suositeltu rypsiöljy.
Ehkä suomalaiseen makuelämyksiin kannattaisi etsiä totuuksia makumaailman keskuksesta Ranskasta, jossa ruoavalioiden kirjo hämmästyttää ja tarjottavien ruokajuomien laatu ennen, ohessa ja jälkeen ruokailun on ylenpalttista. Ehkä viisautta luo myös vegaaneille ihmeellinen "ranskalainen paradoksi", josta Suomessa ei liiemmin hiiskuta. Kyse lienee keretismistä tai jopa turkulaisittain ilmaistuna "puoskaroinnista".
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija