Suomen seurattava tiiviisti kaikkia ulkomaisia vöyhötyksiä

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5866
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Suomen seurattava tiiviisti kaikkia ulkomaisia vöyhötyksiä

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 04 Joulu 2019 6:45

HS: Päivän lehti 4.12.2019 Laura Halminen HS

Nepalissa valmistaudutaan jopa satojentuhansien eläimien uskonnolliseen joukkoteurastukseen
Hindujumalan kunniaksi järjestetyssä perinnetapahtumassa teurastettiin viisi vuotta sitten noin 200 000 eläintä. Intialainen eläinsuojelujärjestö pelastaa eläimiä Intian ja Nepalin rajalla. Gadhimai-jumalattaren palvojat toivat uhrattavia puhveleita Bariyarpurin kylään Nepalissa maanantaina 2. joulukuuta.

NEPALISSA VALMISTAUDUTAAN jopa satojentuhansien eläimien teurastamiseen, kertoo uutistoimisto AFP. Viiden vuoden välein järjestettävä uskonnollinen Gadhimai-tapahtuma alkaa tiistaina. Kun festivaali järjestettiin edellisen kerran vuonna 2014, siellä teurastettiin kahden päivän aikana arviolta 200 000 eläintä vuohista ja puhveleista rottiin. Maanantaina illalla tapahtuman valmistelut olivat käynnissä Bariyarpurin kylässä lähellä Intian rajaa.

HINDUJEN VALLAN jumalattaren kunniaksi järjestettävä festivaali on ainakin 250 vuotta vanha perinne. Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoi edellisen festivaalin jälkeen vuonna 2015, että perinne alkoi erään hindupapin unesta, jossa vallan jumalatar Gadhimai ilmestyi tälle unessa ja kertoi että verenvuodatus auttaisi tämän ulos vankeudesta. Jumalatar kannusti miestä perustamaan temppelin hänen kunniakseen. Kun mies heräsi, hänen kahleensa olivat mystisesti auenneet. Mies perusti temppelin ja ryhtyi uhraamaan eläimiä Gadhimain kunniaksi.
Paikallisen Himalayan Times -lehden mukaan festivaalille odotetaan jopa kahdeksaa miljoonaa kävijää. Osa näistä on eläinoikeusjärjestöjen edustajia.

ASIA FOR ANIMALS -järjestön mukaan festivaalia vastaan on kampanjoitu jo yksitoista vuotta, myös oikeusteitse.
Edellisen festivaalin jälkeen moni odotti toiveikkaana, että eläinoikeusjärjestöjen häikäilemättömänä ja julmana pidetty perinne loppuisi. Alueen temppelin tulkittiin määränneen eläinten teurastamisen lopetettavaksi vuonna 2015, ja Nepalin korkein oikeus antoi vuonna 2016 määräyksen, jolla Nepalin hallituksen tulisi toimia teurastuksen loppumiseksi.
AFP:n tavoittaman eläinaktivistin mukaan näitä päätöksiä ei valvota mitenkään. ”Viranomaiset ovat antaneet omien uskomustensa mennä oikeuden määräyksien edelle, he eivät ole tehneet tarpeeksi ohjatakseen ihmisiä tämän teurastuksen loppumiseksi”, aktivisti Manoj Gautam sanoi.

UHRAUSFESTIVAALIN KESKIÖSSÄ olevan temppelin edustaja kieltäytyi kertomasta AFP:lle, tukeeko Gadhimain temppeli eläinten teurastamista vai ei. Mangal Chaudhary -niminen pappi edustaa kymmenettä sukupolvea, joka palvelee temppelissä. ”Me seuraamme omia perinteitämme ja suoritamme rituaalimme temppelissä. Mutta se, mitä palvojat tekevät temppelin ulkopuolella, on heidän oma toiveensa”, Chaudhary sanoi.

Intialainen eläinsuojelujärjestö HSI kertoi päivystävänsä Intian ja Nepalin rajalla. Maanantai-iltana järjestö kertoi pelastaneensa ainakin sata eläintä, joita oltiin viemässä Gadhimain tapahtumaan.

Kommentti: Suomen tulee seurata maailmalla tapahtuvia uskontoja, uskomuksia ja perinteitä vakavasti. On jo pieni alku kieltää lasten joulujuhlat kirkossa ja muuttaa laulujen sanoja muiden maiden uskovaisten miellyttämiseksi. "Eldanka-järven jää" muutettava 'Eldanka-järven hiekkakummuksi' ja "Elämää juoksuhaudoissa" muutettava 'sotilaat ampuvat ilmaan'- lauluksi. Suomalaisten omilla perinteillä ei saa eikä voikaan olla mitään perinnesuojaa, koska erilaisia uskontoja on muualla maailmassa paljon suurempia osallistujaryhmiä kuin Suomessa on asukkaita (siis alkuperäisväestöä).

Ajatelkaapa nyt tuota Nepalin teurastusjuhlaa: 8 miljoonaa kävijää odotellaan. Suomessa vain max 5 milj asukasta, jos ulkomailla saatuttavien lentokoneiden viemät turistit lasketaan pois.
Mikä oiva tilaisuus aloittaa lehmien teurastukset mikä pikimmiten. Kiinan ja muiden maiden hiilenpoltosta syntyvät päästöt ovat todellakin pikkujuttu siihen nähden, kun suomalaiset saunanuunin lämmittäjät sytyttävät direktiivin vastaiset saunan tulipesän. Ja sitten nuo lehmien huikeat kaasupäästöt! Henki pois ja pelastetaan maailma. Maito voidaan korvata sokerimehulla helposti ja saamme runsaasti kiitoksia lääke- ja sokeriteollisuudelta ja turvaamme hammaslääkärien työpaikat. Eräs sokerilobbari odottaa kiihkeästi samanlaista huomionosoitusta kuin muuan PP sai myllyteollisuudelta Helsingin kansainvälisen diabetessymposiumin aikana.

Ehdotankin viherpiiperöitten delegaation lähettämistä Nepaliin purjekoneilla idolinsa Greta Thunbergin tapaan seuraamaan tuota siunauksellista vuohien ja puhveleitten teurastusta sekä niiden hautaamista syvälle vuoristoon. Lihaahan ei voida kuitenkaan käyttää ihmisravinnoksi, sillä Mount Everestillä kasvaa maukasta ruohoa ihmisravinnoksi.
Puhveli ja vuohihan ovat tappavaa punaista lihaa sisältäviä elikoita ja lisäksi märehtijöitä ja siten erittäin vaarallisia.
Ruoho kuuluu ihmisille, kuten Pohjois-Korean nerouden inkarnaatio Kim Jong Un on todennut.

Suomen on ehdottomasti varauduttava eri maiden pakolaisiin ja perustettava tarpeellinen määrä teurastamoita uskonnollisiin tarpeisiin. Ehkä myös omat teurastustavat olisi muutettava ainakin joidenkin pääuskontojen mukaiseksi, sillä jotkut saattavat loukkaantua, jos teuraseläimen päätä ei ole käännetty tiettyyn ilmansuuntaan murhan tapahtuessa. Eräs ääriuskonnollinen järjestö juuri noudattaa tätä tapaa ihmisten kauloja katkoessaan. Siistiä, sanoisi rastatukkainen mopopoika.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa

cron