Listeriaa havaittu

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5899
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Listeriaa havaittu

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 27 Heinä 2020 16:41

YLE: Nyhtökaura 27.7. klo 11:34

Nyhtökaurapihveissä havaittu listeriaa – valmistaja pyytää palauttamaan tuotteet kauppaan
Yritys havaitsi listeriabakteerin omavalvonnassaan. Varotoimenpiteenä kaikki tuote-erät vedetään takaisin.

Gold & Green Foods Oy vetää takaisin valmistamansa nyhtökaura-hampurilaispihvit listerian vuoksi, Ruokavirasto kertoo tiedotteessaan. Takaisinveto koskee erää, jonka parasta ennen -päiväys on 9., 8., 2. ja 1. elokuuta tai 25. heinäkuuta 2020.

Yritys havaitsi listeriabakteerin omavalvonnassaan. Varotoimenpiteenä kaikki tuote-erät vedetään takaisin.
Yritys suosittelee, ettei tuotetta käytetä ja pyytää palauttamaan avaamattomat pakkaukset ostopaikkaan. Avatut tuotteet ohjeistetaan hävittämään. (EKOKEM?)

Kommentti: Koska vain lihasta voi tehdä pihvejä, niin uskon kaiken muunkin olevan viherharhaa: Listeria voi olla ruttopasilli, ei soijaa tarkoittaa jotain muuta epäterveellistä, ei lisäaineita tarkoittaa mautonta.
Onhan pakkaus kuitenkin muovipakkaus ja sen voi katsoa olevan aito luontoon heitettävä tuote, jonka jokainen viherkansalainenkin ymmärtää, niinku.

Terveellinen vihertuote varmaan tarkoittaa : Manit bois"! Miksi yleensä jotain viljakakkua saadaan kutsua pihviksi?
"Tule hyvä kakku, älä tule paha kakku"! Eihän lasten hokema tee hiekkakakusta syötävää, vai tekeekö? Saako hienoa T-luupihviä sitten sanoa olevan aidosta ruohosta alkunsa ja kokonsa saanut pihvi?
Eikö viherkeinottelijoilla riitä sanoja tuotteesta oikein kertomiseen? Kysykää minulta, niin voin auttaa ilmaiseksi sopivien sanojen löytämiseksi. Sanat kertovat totuuden...
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 11 vierailijaa