Lihavuudesta ja ylipainosta ei saisi mainita potilaalle

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5899
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Lihavuudesta ja ylipainosta ei saisi mainita potilaalle

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 29 Heinä 2020 9:55

Aamulehti: Terveys 27.7. klo 17:11 Anne Nikka
Lääkäri ei saisi puhua ylipainosta, vaikka moni potilas ei mahdu enää terveyskeskuksen 140 kilon vaa’alle – Lääkäri Tellervo Seppälä haluaa puhua ylipainon aiheuttamista ongelmista suoraan
Vaikka tänä päivänä peräänkuulutetaan kehopositiivisuutta, oman ylipainon hyväksyminen tai silmien ummistaminen vaa'an lukemille ei poista terveydellisten riskien olemassaoloa. Lääkäri Tellervo Seppälä haluaa puhua ongelmasta suoraan mutta syyllistämättä.

Lääketieteen tohtori Tellervo Seppälä toimii opetustyön ohella sivutoimisena terveyskeskuslääkärinä Porin perusturvassa. Hän on huolissaan potilaiden jatkuvasta lihomisesta, mikä altistaa vakaville terveysriskeille. Monen potilaan leikkauskin joudutaan siirtämään sen vuoksi, ettei potilas kuolisi kesken toimenpiteen leikkauspöydälle valtavan ylipainon takia.

Lääkärin vastaanotolla ei saisi puhua painosta.
Lääketieteen tohtori Tellervo Seppälän väitöskirja vahvisti perusterveydenhuollossa jatkuvasti eteen tulevan ongelman. Väitöskirjan tulos herätti ihmetystä Seppälässä.
– Se oli yllätys, että peräti 42 prosentin mielestä lääkärin ei pidä kysellä elämäntavoista mitään. Potilaat saattavat kokea, että heitä (painostetaan). Loppu maksumuurin takana.

Kommentti: Kyllä lääkärin tulisi tajuta, että potilas noudattaa elintärkeitä ruokintaohjeita ja kuitutulostuksen on oltava RUNSAS. Miltä se nyt tuntuisi mennä WC:hen ja päästää pelkkää ilmaa/kaasua kun vaihtoehtona on saada nimensä jopa Guinnesin ennätysten kirjaan ja saada jopa nimensä jonkin uuden tähden/planeetan havaitsemiselle?

Ylipaino nimenomaan tarkoittaa sitä, että aina on varastossa ainakin ämpärillinen varastopskaa, jota tarpeen tullen voi tulostaa. Ja eipä kukaan voi väittää etteikö tulostamisesta koituisi iloa ilman intohimoa.
Pidän maailmankaikkeuden viisaimpana neuvona PP:n antamaa ohjetta syödä napisematta se 10 ateriaa päivässä ja pitää "istuntotaukoja" riittävästi työnantajan riemuksi. Kuitu, kuitu ja riittävä kuitu nimenomaan kertoo terveydestäsi. Inhottaa tämä itseänikin, kun tulee syötyä vain 1 ateria päivässä ja kahvitauot päälle. Kumma, että työnantajat eivät kilvan houkuttele eläkeläisiä hommiin , koskapa eivät istu koko työaikaa pupeltamassa tai WC:ssä.

Tässä olisi yhteenliittyville kunnille uusi täky: jos nimestä ei tule yksimielisyyttä, niin ottakaa maailman paras nimi itsellenne ensimmäisenä: KUITULA / FIBRE CITY! Siinä olisi ulkomaanpelleillä ihmettelemistä kerrassaan.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa