Voi kauhistus!

Löysitkö lehdestä, netistä tai jostain muualta uutisen, joka kaipaisi hiukan ruotimista. Tässä on paikka sellaisille.

Valvojat: MahaTar, Sienestäjä2

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3431
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

Voi kauhistus!

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 07 Kesä 2021 11:29

Suomalainen startup-yritys on päässyt peräti Hesariin puhumaan verensokerin jatkuvasta mittaamisesta. Odotan vastinetta. Eihän sellainen käy laatuun, että puhutaan jopa terveiden ihmisten verensokerin jatkuvasta mittaamisesta!
https://www.hs.fi/visio/art-2000008032794.html

Mutta entä jos ei ole diabeetikko? Onko verensokerin mittaamisesta silti hyötyä?

Tuore suomalainen startup Human Engineering Health väittää, että on. Se on yhdistänyt Libren markkinoilla olevaan sensoriin oman Veri-kännykkäsovelluksensa, jonka se on suunnitellut ei-diabeetikkojen verensokerin seurantaan.

Yhtiö haluaa myös terveiden, ruokavaliostaan ja hyvinvoinnistaan kiinnostuneiden kuluttajien seuraavan verensokerinsa tasapainoa. Tavoitteena on muun muassa ehkäistä tyypin 2. diabetesta. Ensimmäisenä uudesta teknologiasta ovat kuitenkin olleet kiinnostuneita itsensä mittaamisen harrastajat, siis biohakkerit ja muut edelläkävijät.


Kun esimerkiksi Suomessa edes kaikki 1. tyypin diabeetikot eivät saa terveydenhuollon kustantamia sensoreita, onko oikein että Veri myy laitteita terveille?

”Abbot-yhtiöllä ei sinänsä ole ollut vaikeuksia valmistaa sensoreita eli niistä ei ole pulaa. Kyse on pikemminkin kuntien resursseista ja siksi niitä ei ole saatavilla kaikille diabeetikoille. Meidän mielestämme kuntien tulisi kustantaa sensorit kaikille diabeetikoille”, Aniebonam kommentoi.

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3431
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

Re: Voi kauhistus!

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 08 Kesä 2021 20:33

Sivulle ilmestyi oikaisu. Ei kyllä puhuta mitään Abbotin oman laitteen ostamisesta, vain sensorin.

Oikaisu 7.6. klo 14:50. Artikkelissa sanottiin aluksi virheellisesti, että Libre-sensoreita ei myydä Suomessa muutoin suoraan lainkaan kuluttajille, vaan ykköstyypin diabeetikot saavat ne julkisen terveydenhuollon kautta lääkärin lähetteellä. Oikeasti sensoreita saa myös tilattua Abbotin sivuilta.

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3431
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

Re: Voi kauhistus!

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 08 Kesä 2021 20:38

Abbott myy nyt suomalaisille suoraan niin lukulaitetta, antureita kuin mobiilisovellusta. Kaksi anturia ja lukulaite piti laittaa tilauslomakkeelle, niin hinnaksi tuli melkein 180 euroa. https://www.freestyle.abbott/fi-fi/home.html
Tietenkin julkisen terveydenhoidon kautta saatu tulee halvemmaksi, mutta sen saavat vain harvat ja valitut.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa