NÄHTYÄ JA KUULTUA v. 2020-21

Lääketieteen tohtori Timo Kuusela kirjoittaa blogissaan ajatuksiaan terveydestä, ravitsemuksesta ja lääketieteestä.

Valvoja: Timo Kuusela

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3431
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

Re: NÄHTYÄ JA KUULTUA v. 2020

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 15 Huhti 2021 15:50

Ville Pöntysen lisäksi on rajoitettu 6 muuta lääkäriä T3:a sisältävien lääkkeiden määräämisestä. Mukana eräs eläkeiässä oleva, kokenut sisätautilääkäri, entinen ylilääkäri.

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1922
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: NÄHTYÄ JA KUULTUA v. 2020

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 18 Huhti 2021 14:31

Mikä lienee pelitilanne nyt ottelussa ”meidän poika ja jumala”?
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1922
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: NÄHTYÄ JA KUULTUA v. 2020

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 18 Huhti 2021 15:23

Lisää mitokondrioista ja rasvakudoksesta:
HS:n taannoinen juttu oppineine selityksineen tuntui ensi lukemalla kuin 1940-luvun kansakoulun lukukirjasta ”Lukemista lapsille”, jossa oli kertomuksia sisäluvun kehittämiseksi. Oli siellä luku mm Kaurapuurojättiläisestä.

https://academic.oup.com/jcem/advance-a ... 72/6131733

Koko ihonalaisen rasvakudoksen tutkimus on linkin takaa vapaasti luettavissa. Otsikko kuuluu:

Differential Mitochondrial Gene Expression in Adipose Tissue Following Weight Loss Induced by Diet or Bariatric Surgery

Birgitta W van der Kolk, Maheswary Muniandy, Dorota Kaminska, Marcus Alvarez, Arthur Ko, Zong Miao, Armand Valsesia, Dominique Langin, Maija Vaittinen, Mirva Pääkkönen ... Show more
Author Notes

Sitoutuminen 50% hiilihydraattikuormitukseen (ja vapaasti nautittaviin hedelmiin) vaikuttaa korkean insuliinin ym kautta rasvakudoksen ”lukkiutumisen” lihomisharmeineen ja passivoi rasvasolujen mitokondriot. Tilanne vain pahenee erilaisilla pussipaastoilla, joilla lopulta saavutetaan pysyvästi häiriintynyt aineenvaihduntatila sairauksineen.
Viikon keto-ravitsemuksella saavutettu maksarasvan väheneminen erittäin myönteisinä mitokondriohavaintoineen, insuliinin laskuineen, insuliiniresistenssin laskuineen ja jopa kilpirauhasen toiminnan normaalistumisineen on osoitettu hienosti tuoreessa Yki-Järvinen ja Yale-yliopiston yhteistutkimuksessa. Kaikki samat vaikutukset on jo vuosia saavutettu VirtaHelth tutkimuksissa ja ohjatuissa keto-ravitsemushoidoissa.

Mikä meitä pelottaa ottamasta rohkeita ja tehokkaita hoitoratkaisuja laajaan käyttöön?
Ihmettelen tätä jo yli kahden vuosikymmenen VHH-/ketokokemuksella. Vain esimerkin vuoksi: aamuinen paastosokeri oli 4,9 mmol/l. Tiedän senkin, että syömällä osuuteni varrasleipäpaketista paastosokerini olisi 7-8 mmol/l. Palautuminen tavoitearvoihin kestää VHH-/keto-ravitsemuksella 2-3 vuorokautta. Paino jumii BMI 24 tai alle. Metabolia on muutenkin kroonikoksi kohtuullisesti kunnossa, mitä seurailen ajoittain NightingaleHealth menetelmällä (ehdottomasti paras rutiinisti saatavissa oleva), jos pystyy tulkitsemaan löydöksen.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3431
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

Re: NÄHTYÄ JA KUULTUA v. 2020

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 19 Huhti 2021 21:34

Ville Pöntysen haastattelu huomenna 20.4. klo 19 - 20 Biomedin Facebook-sivulla.
https://www.facebook.com/biomed.oy/videos/
https://www.facebook.com/biomed.oy
Siis täällä https://www.facebook.com/terveyssummit/
Eikä sitten onnistunutkaan teknisten ongelmien vuoksi. Mutta nyt video on nähtävissä täällä:
https://www.facebook.com/karita.aaltonen.9/videos/10158990778084890/

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1922
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: NÄHTYÄ JA KUULTUA v. 2020

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 21 Huhti 2021 11:59

Kappas, kun ei onnistu Villen haastattelun katselu. Ehkä siksi, kun välttelen naamakirjoja?
Kuinka Ville pärjäilee?
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3431
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

Re: NÄHTYÄ JA KUULTUA v. 2020

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 22 Huhti 2021 12:51

Jep, pitää 1. liittyä Facebookiin ja 2. Liittyä Karitan ryhmään Terveen elämän yhteisö, jotta videon saa näkyviin.

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3431
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

Re: NÄHTYÄ JA KUULTUA v. 2020

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 22 Huhti 2021 12:52

Ville lupasi haastattelun lopuksi tulla toiste kertomaan Suomen rakenteellisesta korruptiosta ja Hyväveli-verkostoista, jotka polttavat paitsi veronmaksajien rahoja myös heitän terveytensä.

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1922
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: NÄHTYÄ JA KUULTUA v. 2020-21

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 22 Huhti 2021 17:39

Voihan räkä - että Suomesta:


Suomessa kehitetty neulaton ratkaisu verensokerin mittaamiseen on 13 kertaa tehokkaampi kuin aiemmat pistämättömät menetelmät
22.4.202114:00TIEDETUOTEKEHITYSTERVEYDENHUOLTOINNOVAATIOTSTARTUP
Scientific Reports -tiedelehdessä julkaistut tiedot mahdollistavat diabeteksen seurantaan tarkoitettujen mullistavien puettavien ratkaisujen kehittämisen.


Pistämätön mittari. Glucomodicum on pienentänyt ratkaisunsa kokoa ja tuotteistanut sitä. Kuvassa näkyy tällä hetkellä kehitteillä olevan laitteen Talisman-niminen tuoteversio. GLUCOMODICUM
MUITA AIHEEN TIEDE JUTTUJA

Astmalääke budesonidi ehkäisi vakavaa koronaa brittitutkimuksessa – Lääkkeeseen kohdistuu nyt suuria odotuksia
13.4.2021Koronavirus
@
Keksintö perustuu Helsingin yliopistossa tehtyyn tutkimukseen. Yliopisto on ollut yksi ratkaisua kehittävän startup-yhtiö Glucomodicumin omistajista vuodesta 2018.

Yritys kehittää terveydentilan ja biomerkkiaineiden seurantaan tarkoitettuja neulattomia ratkaisuja. Se kertoo tiedotteessa julkaisseensa arvostetussa Scientific Reports -tiedelehdessä tietoja kehittämästään glukoosimittausmenetelmästä.

Magnetohydrodynamiikkaan (mhd) perustuvalla neulattomalla menetelmällä mitataan glukoosipitoisuus ihosta. Vasta julkaistujen vertaisarvioitujen tulosten mukaan Glucomodicumin uusi solunestenäytteenottomenetelmä oli 13 kertaa nopeampi ja tehokkaampi tapa mitata glukoosipitoisuus verrattuna käänteiseen iontoforeesiin, edeltäjäänsä neulattomissa menetelmissä.

Glucomodicumin keksintö perustuu Helsingin yliopistossa tehtyyn tutkimukseen. Innovaatio kaupallistettiin yliopiston kaupallistamisprosessin avulla, ja spinout-yhtiö perustettiin vuonna 2018. Tekniikka&Talous kertoi yhtiön lupaavasta tekniikasta loppuvuodesta 2019.

– Glucomodicumin kaupallinen potentiaali on merkittävä. Maailmassa on yli 400 miljoonan diabeetikon lisäksi 1,9 miljardia ihmistä, joilla on riski sairastua diabetekseen. Nyt saadut tutkimustulokset vahvistavat entisestään uskoamme siihen, että Glucomodicumin ratkaisu saadaan onnistuneesti markkinoille lähivuosina”, Helsingin yliopiston kvestori Marjo Berglund sanoo tiedotteessa.

VAIKKA GLUKOOSIN MITTAAMINEN on olennainen osa diabeteksen diagnosointia ja hoitoa, markkinoilla ei tällä hetkellä ole ainuttakaan neulatonta mittausmenetelmää. Nyt käytössä olevien invasiivisten menetelmien käyttö voi olla kivuliasta ja aikaa vievää.

Siksi verensokerin ääriarvot voivat jäädä huomaamatta, sillä ihmiset eivät halua mitata terveydentilaansa pistämällä neuloja itseensä. Näin ollen pistämättömien glukoosimittareiden ja jatkuvaan verensokerin seurantaan suunniteltujen laitteiden kysyntä on suuri.

Tähän asti laadukkaita kudosnestenäytteitä ei ole kuitenkaan kyetty keräämään pistämättä , mikä on välttämätöntä, jos sokeriarvoja halutaan mitata puettavilla laitteilla tarkasti ja ilman neulaa.

Uutta alustaratkaisuaan erittäin herkkiin bioantureihin ja kehittyneisiin algoritmeihin yhdistämällä Glucomodicum raivaa tietä uusille tavoille tarkkailla diabetesta sekä puettavilla laitteilla että terveydenhoidon ammattilaisten tapauksessa etäyhteyksien päästä.

Tämä glukoosipitoisuuden mittausmenetelmä on iholle hellävarainen tapa tarkkailla verensokeriarvoja jatkuvasti ilman neulanpistoja niin, että tulokset saadaan nopeasti ja tarkasti. Glucomodicumin mhd-tekniikka löydettiin ja kehitettiin Helsingin yliopistossa vuonna 2016 toteutetussa tutkimushankkeessa.

– Tulokset ovat vankka osoitus Glucomodicumin ainutlaatuisen mhd-ratkaisun toimivuudesta ja osoittavat oikeaksi uskomme siihen, että voimme tarjota potilaille kauan kaivatun neulattoman vaihtoehdon glukoosipitoisuuden mittaamiseen. Keskitymme tuotteistamaan nämä innostavat tutkimustulokset puettavaksi tekniikaksi, jolla voidaan aikanaan helpottaa diabeteksen potilaille aiheuttamaa kuormitusta, Glucomodicumin toimitusjohtaja Jokke Mäki kertoo tiedotteessa.

TÄTÄ JULKISTUSTA ennen yhtiön ydinteknologialle on myönnetty laajan markkina-alueen kattava patentti. Tulevissa julkaisuissa yritys aikoo jakaa lisää kehittämänsä teknisen ratkaisun sovelluksiin liittyviä merkittäviä tietoja.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri hyväksyi vuonna 2019 Glucomodicumin teollisen prototyypin käytettäväksi tyypin 2 diabetekseen liittyvissä kliinisissä tutkimuksissa. Myös Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on tarkastanut yhtiön tutkimussuunnitelmat.

Suunnitelmien mukaisesti GlucmModicum on jo toteuttanut yhden onnistuneen kliinisen tutkimuksen, johon osallistui 50 tyypin 2 diabeetikkoa. Kliinisiin jatkotutkimuksiin voi osallistua kaikkiaan 240 tyypin 2 diabeetikkoa.

HUH!
Jos toimii, kai se kohta kielletään, ettei kansa pillastu.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1922
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: NÄHTYÄ JA KUULTUA v. 2020-21

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 17 Kesä 2021 20:00

Päivän uutiset kertovat vielä nuoren puoluejohtajan (Petteri Orpo n. 52 v) sydäntapahtumista ja hoidoista (sepelvaltimoahtautuman laajennushoito).
Julkisuuden henkilö monista kuvista arvioituna ei kuulu suurta väestöä rasittavaan ylipainoisten / lihavien joukkoon. Työpanos on epäilemättä suuri kuten stressikuormakin.
Hoidoksi tullee se tavanomainen Eisenhower-terapia: runsashiilihydraattinen rasvakielteinen ruoka kuorrutettuna nykyään runsaalla statiini ym lääkityksellä.

Kiinnostuin Orpon tapahtumista, kun koin jokseenkin saman 52-vuotiaana. On toki hoidot kehittyneen (eritysesti laajennushoidot) kolmessa vuosikymmenessä.
Vuosien tutustuminen kansainväliseen ja ulkoisista intsessipiireistä (ravitsemus- ja lääketeollisuus etunenässä) riippumattomaan tutkimukseen muutti sekä lääkitys-, ravitsemus- ym käytännöt jokseenkin vastakkaisiksi nykysuositusten kanssa. Kutsun erityisesti ravitsemusmuutosta aikarajoitetuksi keto-ravitsemukseksi.
Nyt tunnen yksinäisyyttä ikäluokkani kollegojen joukossa suuren osan siirryttyä ns. muistojen joukkoon.
Psykofyysinen suorituskyky on hyvin riittävä erilaisia suoritteita ajatellen kohden 83 ikävuotta edettäessä.

Onnea Petteri Orpolle. Tulevaisuuden haasteiden pohtiminen on tärkeätä. Vanha totuus kertoo myös, että hautausmaat ovat täynnä korvaamattomia.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija