NÄHTYÄ JA KUULTUA v. 2022

Lääketieteen tohtori Timo Kuusela kirjoittaa blogissaan ajatuksiaan terveydestä, ravitsemuksesta ja lääketieteestä.

Valvoja: Timo Kuusela

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3464
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

NÄHTYÄ JA KUULTUA v. 2022

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 13 Helmi 2022 7:15

Tänne voi kirjoittaa

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1960
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: NÄHTYÄ JA KUULTUA v. 2022

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 14 Helmi 2022 11:39

Kiitos,
ja niin se vuosikin taas vaihtui - melkein huomaamatta
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1960
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: NÄHTYÄ JA KUULTUA v. 2022

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 14 Helmi 2022 12:49

” Indeed, researchers now believe most health issues start with the breakdown of your cells’ mitochondria.” Suora lainaus tutkijoilta.

Kuka lukee, kuka pohtii, kuka välittää…

Suomessakin intetään; uudehko laihdutus”yhteisö” mutta vanhat konkarit etsivät totuutta niillä keinoilla, jotka ovat tähänkin asti pettäneet - ainakin tilastotarkastelussa.
Aikuisten ylipaino on jo lastenkin ylipainoa. Vanhojen taudit ovat jo nuorten keski-ikäisten riesa ja vahvaa siirtymää lapsiin on havaittu jo ainakin vuosikymmen.
Kehityskyvyttömyys pitäisi vaihtaa uuteen osaamiseen. Aikaansa kutakin, mutta muutos pitäisi havaita eikä kukaan välty ikäjäykistymiseltä

Onneksi meillä on vielä Anu (Wartiovaara, akatemiaprofessori) uransa perinnöllisillä mitokondriohäiriöillä lentoon nostanut ja nyt nimensä tiedejulkaisujen ”kunniapaikalla”.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1550413121006367


Mosaic dysfunction of mitophagy in mitochondrial muscle disease

Mikondriohäiriöisen lihassolun vajaatoiminta kytkeytyy yksilölliseen lihassoluun, mosaiikki-ilmiö JA MITOFAGIA on kuten solujen yleinen ja yksilöllinen ominaisuus, AUTOFGIA korjaava, puretuista / jopa ohjelmoidusti kuoletetuista soluista talteen otettuja ”raaka-aineita” kierrättävä.

Järkähtämättömän jääräpäiset ja yleensä ravitsemusteollisuutta tukevat ravitsemusohjeet 50 - 60 E% hiilihydraattikuormineen ja Luonnollisten ravintoaineiden pelkoineen eivät korjaa kurjuutta vähistä höttöhiilari-maininnoistaan huolimatta.

Vuosimiljoonien kuluessa kehittynyt yksilöllisten solujen ”itsehoito” ja oman kunnon vaaliminen palkittiin taannoin Nobelilla.
Alkaa olla aavistuksia, että solujen ENERGIAMETABOLIAN ydinasioiden (siis miten se tapahtuu mitokondrioihin kytkeytyneenä ja mitä patologioita tulee vastaan).
Lopulta ”suositusruuat”, hienosti ”ravinteet” ovat vain erään suomalaisen kirjallisuus-hahmon ”paskanjatkoa”. Loppupelit käydään mitokondrioissa vrt TALI-IHANTALASSA.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5684
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: NÄHTYÄ JA KUULTUA v. 2022

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 14 Helmi 2022 16:23

Tohtori Timo on ajan tasalla. Mitokondiroita tutkitaan maailmalla vilkkaasti.
Espanjalainen Murcian tiedeakatemian professori María Ángeles Esteban Abad kirjoittaa mitokondrioiden vaurioitumista, mitofagiasta ja mitokondrioiden korjaamisen merkityksestä yleisissä kansantaudeissa. Elleivät mitokondriot kykyne suorittamaan tehtäväänsä oikein, tuloksena on solujen vaurioituminen ja siitä puolestaan seuraa patologisia tapahtumia, kuten ennenaikainen vanheneminen, sydän- ja verisuonitauteja sekä aineenvaihtunta- ja hermostosairauksia sekä harvinaisia mitokondrioitauteja, joihin kollega Timon antama linkki vie.

Luonto yrittää korjata mitokondroiden vaurioita homeostaattisin keinoin, mutta aina se ei onnistu, ja vauriot jäävät kontrolloimattomiksi ja pysyviksi. Silloin syntyy ilmiö nimeltään mitofagia (mito viittaa tässä mitokondrioon, fagia = syönti) jossa elimistö alkaa tuhoata mitokondrioita. Suurimmalla osalla soluista on mitofagian perustaso, mutta ellei se riitä, jää soluihin viallisia mitokondrioita, jotka pitäisi korjata tai tuhota. Muutoin kudokset vaurioituvat ja lakkaavat toimimasta normaalisti.

Tutkijat yrittävät löytää uusia kemiallisia yhdisteitä, joita voitaisiin käyttää vajaakuntoisten mitokondrioiden toiminnan optimoimiseen. Tällaisia aineita ovat mm. metformiini, pifitriini-a ja rautakelaatit ja luonnonaineet kuten resveratroli, urolitiini A ja spermidiini. Näiden aineiden toivotaan voivan kohentaa sairastuneiden ja ikääntyneiden ihmisten terveyttä.

La mitofagia está en nuestra vida, pero todavía no está en el diccionario por la Prof. Dra. Dª. María Ángeles Esteban Abad, académica de número

Ihmettelen, ettei professori mainitse ubikinonia, joka on aivan erinomainen luonnonaine heikentyneiden mitokondrioiden aktivoimisessa. Ubikinoni on kaikkien helposti saatavissa, se on tehokas ja turvallinen. Itse olen syönyt sitä jo yli 30 vuotta, nykyisin 200 mg päivässä (yhdessä probioottien, seleenin, karnosiinin (sisältää sinkkiä), berberiinin, magnesiumin, C- ja D-vitamiinien ja E-EPAn kanssa).
Viimeksi muokannut Matti Tolonen 15 Helmi 2022 12:49, yhteensä muokattu 1 kertaa.
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1960
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: NÄHTYÄ JA KUULTUA v. 2022

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 14 Helmi 2022 16:49

Suomessa varmaan pitäisi alistaa faktantarkistukseen - ennen tiedon hylkäystä.
Kauramaitoa ja leipää lisää koneeseen! Niin ja keinoproteiinia.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5684
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: NÄHTYÄ JA KUULTUA v. 2022

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 15 Helmi 2022 13:24

Lisään tähän viestiketjuun vielä yhden dramaattisen japanilaisen tapauksen, jossa E-EPA (2700 mg/vrk) paransi 8 kuukaudessa ainakin tilapäisesti 67-vuotiaan vakavasti sairaan miehen kuntoa. Mies sairasti mitokondriaalista lihassairautta (myopatiaa), vaikeaa diabetesta, aivosairautta (enkefalopatiaa), maitohappoasidoosia ja ajoittaisia halvauskohtauksia (MELAS).

E-EPA-hoidon aikana miehen veren sokeriarvot kohenivat, kuulovaurio ja aivoataksia lievenivät. Hänen kävelynopeutensa lisääntyi (20 m kävelytestissä), polven ja nilkan toiminnat kohenivat. "E-EPA kulkeutuu mitokondrioiden kalvoille ja aktivoi elektronin siirtoa edistäviä proteiineja (entsyymikomplekseja), joten se [E-EPA) voi olla ehdokas mitokondrioenkefalomyopatian (ml. MELAS) hoitoonj", kirjoittavat japanilaiset tutkijat. Japanissa E-EPAa kusutaan nimellä EPA-E.

Hattori Y, Matsuda M, Eizawa T, Nakajima K. [A case of mitochondrial myopathy, encephalopathy, lactic acidosis and stroke-like episodes (MELAS), showing temporary improvement during the treatment with eicosapentaenoic acid ethyl ester]. Rinsho Shinkeigaku. 2001 Oct;41(10):668-72.

Lähetin julkaisun tuoreeltaan Anu Wartiovaaralle, joka vaikutti erittäin kiinnostuneelta, koska hän tutkii juuri mitokondriotauteja. Lupasin järjestää hänelle maksutta E-EPAa tutkimuksiin, mutta hänen kiinnostuksensa lopahti äkisti, enkä ole kuullut hänestä mitään sen jälkeen.

Muissakin julkaisuissa on tutkittu E-EPAn vaikutusta vaurioituneissa mitokondrioissa (vaikeissa sairauksissa).
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1960
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: NÄHTYÄ JA KUULTUA v. 2022

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 02 Maalis 2022 13:59

HS, Suomen luottouutisoija tiedottaa 02.03.-22:

”Tieteellistä törkyä
Helsingin yliopiston sometiimin vetäjä Tomas Sjöblom sanoo, että tutkijoiden nettihäirintä on kasvava ongelma, johon on jo reagoitu. Häirinnälle alttiita tutkimusteemoja ovat esimerkiksi ilmastonmuutos, sukupuoli, tasa-arvo, maahanmuutto, rokotukset ja sudet”


Älähdys kuuluu sieltä, mihin kolahtaa.

Tuntematta tarkoin artikkelissa mainitun yliopistotutkijan (Sari Bäck) julkaisun sisältöä totean vain, että en enää hämmästy mahdollisesti tutkijasta loukkaavina tuntuvia kommentteja seurauksena eri syistä johtuvista tutkimuksen muuttumisesta tutkimuksesta ”tutkimukseksi”.
Jo vuosikymmeniä vallinnut tilanne, jossa erityisesti ravitsemus- ja terveys”tieteissä” hyvin potentit taustavaikuttajat (erilaiset teollisuuden mutta myös valtiotaustaiset) tahot ovat ohjanneet ”rehellisen” tutkimuksen hyvinkin tarkoitushakuiseksi.

Toinen ilmiö on se, että perustutkimuksessa ikänsä puurtaneet ja ”oikean” tutkimuksen periaatteita noudattaneet tutkijat ovat vetäytyneet tiukasti tieteellisen asiantuntijan asemaan vain ajoittaisine huippujulkaisuineen. Olen kutsunut ilmiötä pahantahtoisesta olmiutumiseksi, sokeutumiseksi pimeisiin tutkimusluoliin ilman rohkeutta/halua keskustella kansan kanssa.

Tutkimuspropaganda on jätetty sekä poliittiselle että hallinnolliselle sektorille (vrt. mm läpikäyty Covid-19-pandemia).

Ns. tiedetoimittajat kyllä suoltavat tekstinsä, mutta yleensä jo vuosikymmenien ”tieteellisen” aivopesun läpikäyneinä ja vallitsevaan ajatustapaan sopeutuneina/pakotettuina palkollisina tuskin hallitsevat kriittisen tieteenteon perusteita.

Oikeastaan pitäisi tarkastella, miksi Suomen kansa on niin sairasta ja miksi erityisesti aineenvaihduntaan liittyvät ns metaboliasairaudet ovat niin tavattoman yleisiä ja yleistymässä lapsillakin. Ja miksi loppuelämän sairaat vuodet koko ajan lisääntyvät?
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1960
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: NÄHTYÄ JA KUULTUA v. 20

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 16 Maalis 2022 13:18

Jopa maailman innokkaimmat statiininsyöttäjät (ml emeritusprofessori Timo Strandberg) kertovat Apo(lipoproteiini)B:n merkityksestä infarktin synnyssä:

https://pace-cme.org/2022/03/15/apob-is ... 023WtNoQAK
(toivottavasti avautuu maallikollekin).

ApoB is the only independent driver of lipid-associated MI risk

Association of Apolipoprotein B-Containing Lipoproteins and Risk of Myocardial Infarction in Individuals With and Without Atherosclerosis – Distinguishing Between Particle Concentration, Type, and Conten

Ainoa, mitä ei suositella helposti toteutettavana tutkimuksena on massiivinen ja matalan kynnyksen Apo-suhteen määritys (ApoA1 / Apo B100). Käyn itse(kustantaen) pari kertaa vuodessa ns täyden lipidipaketin tutkimuksessa uusinaikaisimman teknologian laitoksessa (Nightingale / vanhan Hki, TILKAN piha).

Nyt 83 vuotta täyttäneen ja synkeän sepelvaltimotautisen kokemusmaailman läpikäyneenä 52 vuotiaasta lähtien voin ilokseni noteerata onnistuneeni enemmän kuin kohtuudella voisi vaatia.

Kokemusketju:

02.01.1992 (ikä 52v) HYKS ns kolmen suonen vaikea sepelvaltimotauti. LAD:n 98% ahtauman osittainen laajennus pitkän aherruksen jälkeen.

Simvastatin-hoito n 8 vuotta ja sitten omaehtoinen purku, ei summassa vaan asiaan vuosia perehtyen ja propagandan sivuuttaen mahdollisimman tutkimusperusteisesti (sitäkin onneksi tehdään ns riippumattomasti).

Valinnaksi tuli vähähiilihydraattinen ravitsemus (VHH-), joka vuosien kuluessa muuttui ns keto-ravitsemukseksi (nyt jo runsaat kaksi vuosikymmentä).

15.02.2015 HYKS uudelleen oireisen LAD:n laajennus ja nyt oli jo ns stenttejä. Ahtauma 95%.
Nopea toipuminen. Elämäntavat ennallaan (keto- jne). Statiinitkaan evät tarttuneet.

Sitten alkoikin sydänperäisten murahtelujen/korahtelujen seuranta. Syy oli aorttaläpän kehittyvä ahtauma. Seurantaa tehtiin
Hgin kaup sydänpoliklinikalla. Kävin siellä mielelläni ja osin siksi, kun paikka oli kovin tuttu aikaisemman ylilääkäri-pestin jälkeen. Tätä yli kolmen vuosikymmenen juttua ei nykynuoret enää tienneet, mutta olivat luontaisen kohteliaita ja tietenkin ammattipäteviä. Ilo muistella. Sydän toimi kuin vanha MB-taksin diesel. Toki mittauksista (ultraääni) tiesin läppäahtautuman kehityksestä. Parin viimeisen vuoden aikana kuulin ahtautumaan kehittyneen ns. kriittiselle tasolle.

Olin seurannut kymmenisen vuotta sydämen läppäkirurgian kehittymistä. Pitkän toipumisen avosydänleikkaksille kehittyi varteenotettava kilpailija, TAVI. Siinä aorttaproteesi asennetaan paikalleen suuria verisuonia reittinsä käyttäen nivustaipeesta alkaen. Tietyillä konsteilla proteesi ”niitataan” / jymäytetään sille kuuluvalle paikalle ja - that’s it. Minä ainakin ajelin taksin kyydissä seuraavana aamuvarhaisena takaisin Helsinkiin, kun ”temppu” tehtiin Tampereen Sydänsairaalassa (OY), kuitenkin ns julkinen ja kunnallinen, kunnollinenkin.

Ns kuntoutumista on hiukan haitannut ennakkovarovainen asenne mm Covid-rokotuksiin. Toistaiseksi pisin lenkki mäkivoittoisessa maastossa on ihan GPS-mitattuna 14,2 km. Kuntoutus noudattaa menetelmää: ”hitaasti hyvä tulee”.

Yllä mainitsemani Suomen ehkä tehokkain statiini-markkinoija kirjoitti viikon sisällä kaikin tittelein yleisökirjoituksen, jossa kantava ajatus oli ”ei niinkään elämän pituus vaan laatu”. Tässä asiassa ainakin olen samaa mieltä. Käytännön elämästä evp-geriatri kyllä tietää, että toive on hurskastelua ilman eutanasiaa. Siksi paljon ovat muut hurskaat toiveet / uskomukset mm ravitsemuksen / liikunnan suhteen pettäneet ja tuottaneet huimasti lääkittyjä hiljaisia vuoekroonikoita.
”Putineita” on paljon muuallakin kuin entisessä Neuvostoliitossa.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1960
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: NÄHTYÄ JA KUULTUA v. 202

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 30 Maalis 2022 11:15

Saaristolaisen välittämä tieto amerikkalaisen terveysyrityksen Virta Health’n poikkeuksellisen aikaansaavan lääkäri-tutkijan Sarah Hallbergin inhimillisesti liian aikainen ja parhaassa luomisiässä tapahtunut kuolema velvoitti kommentoimaan myös omalla ”palstalla” suru-uutista. Tiedon merkitys korostuu, kun tiedetään, että Virta Health on Suomen ruokolahtelaisen Sami Inkisen 1914 perustama amerikkalainen terveysyritys.

Timo Kuusela
Viestit: 1948
Liittynyt: 10 Huhti 2008 12:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos
Viesti:
Re: Sarah Hallberg on kuollut
Kirjoittaja Timo Kuusela » 30 Maalis 2022 9:52

Kiitos tiedosta.
Saara ennätti paljon ja jätti pysyvän jäljen metabolia(aineenvaihdunta) sairauksien tutkimukseen ja hoitoon.
Kun esimerkiksi tyypin 2 diabetes saadaan ns remissiotilaan virallisilla hoitolinjauksilla Suomen oloissa n. 3 - 5 prosentilla hoidetuista potilaista, Sarah’n hoitotulokset olivat tutkitusti yli 60%.
American Diabetes Association (ADA) vast’ikään ”tunnusti” (viimein) remission merkityksen 2-diabeetikon selviytymiskamppailussa.
Virta Health (USA) toteuttaa hoitolinjauksissaan Saaran (ym) linjausten mukaisesti VHH/keto-ravitsemuksen periaatteita.
USA:n terveysvakuutus yrityksistä kasvava joukko korvaa Virta Health periaatteilla toteutetun T2D-hoidon, koska se on vakuutusyhtiöille taloudellisesti edullista mm taudin komplikaatioiden ennakkoehkäisyssä (ylipaino, sydänongelnat, amputaatiot ym ym).
Todettakoon, että T2D on tavattoman tuottava ”lypsylehmä” sellaisten tuotteiden osalta, joilla tauti havaitaan, sen kehitystä seurataan ja yritetää kyseenalaisin tuloksin ”ravitsemus-/lääkehoitaa”.

Saaralle rakentui pysyvä asema lääketieteen historiaan.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1960
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: NÄHTYÄ JA KUULTUA v. 2022

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 30 Maalis 2022 15:57

Korjaus
Ystävän huomautuksesta korjaan Virta Health’n perustamisvuodeksi 2014.
Virhe olikin vain 100 vuotta.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1960
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: NÄHTYÄ JA KUULTUA v. 2022

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 15 Huhti 2022 14:45

Uusi havainto. Merkitys? Kuka asialla?

Vajaan parin viikon aikana VHH-sivustolle ilmestyneistä uusista kirjoituksista tiedottava sähköposti on ollut avauksesta varoittavalla tekstillä varustettu.
Muutama muukin sivusto on saanut tällaisen avausstimulaation
Olisiko kellään taustatietoa.
Itse pidän ilmiötä lukemiseen suosittelevana.
Tieteen perusteet ovat Suomessa muuttuneet ristiriitaisiksi. Mahtitahot ovat omineet tieteen oikeudekseen ja mikäpä siinä, kun ”kaikki tiedetään jo”.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1960
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: NÄHTYÄ JA KUULTUA v. 2022

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 04 Touko 2022 14:37

Vihjettä ilmassa:

Vuosien kuluessa on tullut kerrotuksi Applen tavoitteesta jatkuvan glukoosimittauksen kehittämiseksi.
Nyt liikkuu vahvaa huhua ja painettua tietoa, että Applen älykellon tuleva versio SERIES 8 olisi varustettu tällä ominaisuudella.

Sinänsä Apple Watch’n ominaisuudet ovat kehittyneetmukavasti ajan saatossa. Kaiken maailman kuntojuttujen lisäksi on tullut veren happipitoisuusuuden mittaus (happisaturaatio, joka saattaa olla jopa hyödyllinen rankemman sortin Korona-taudin kärsineillä). Jonkin sortin EKG on mitattavissa, jos kuka siitä kokee ymmärtävänsä jne.
Olen vakuuttunut, että jatkuva verensokerin mittaus herättäisi kiinnostusta ja myös tulisi muuttamaan asenteita hoito- ja ravitsemuslinjauksissa.
Odotan lisätietoa enkä sen jakamista pihtaile, kun pidän sokeri-ominaisuuden saamista eräänlaisena kvanttihyppynä jämähtäneessä ja tehottomassa T2D:n ehkäisyssä/hoidossa.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1960
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: NÄHTYÄ JA KUULTUA v. 2022

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 16 Touko 2022 20:22

PÄÄSI NIGHTINGALE YLLÄTTÄMÄÄN. (pitäisi vahtia tarkemmin).

Lanseerasivat uutuuden (ilmeisesti) tänään, jossa asiakas ottaa itse verinäytteen, lähettää Nightingalen ”verstaalle” ja saa aikaisemmasta laajentuneet ”terveystiedot tulkintoineen” palautteena mobiililaitteeseensa. Yhteys toimii salatun asiakastilin avulla (kuten oli aikaisempi käytäntökin).

Uutuuden nimi on: LIVIT

Ainakin Applen vehkeillä APPI löytyi ja asentui ongelmitta. Siitä saa tarpeelliset lisätiedot.
Vielä pitää tulla 3.000 km lähemmäksi, että pääsee kokeilemaan uutuutta. Pitää vielä vähän malttaa.
Veritestistä on saataville neljä (4) erihintaista versiota alkaen 59€urosta.
Palaan asiaan.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1960
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: NÄHTYÄ JA KUULTUA v. 2022

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 16 Touko 2022 20:35

Ylläolevaan LIVIT-teemaan löytyy jo lisää Googlelta mm:

https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q= ... rboLIV1kQd
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1960
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: NÄHTYÄ JA KUULTUA v. 2022

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 19 Touko 2022 10:29

Asiaan tartuttu:

Varasin (ostin) eilen sähköpostitse tutkimuspaketin (Nightingale/Livit), jossa on neljä verinäytteen ottoon liittyvää ”välinettä”. Tarkoitus on tarkistaa vähän tiheämmin metaboliaan (rasvat, sokerit jne) liittyviä muutoksia tulevan kesän kuluessa.
Erikoisesti nyt kiinnostaa tutkimuspaketin immunopuolustukseen liittyvät mittaustiedot.
Koronaviruksen temmeltäessä myös rokotusteknologia on päätetty panna uusiksi. Kun vielä taannoin yksi (1) rokotuskerta mahdollisine tehosteineen antoi parhaimmillaan loppuelämän suojan, nyt yli 80-vuotiaat saavat jo neljännen rokotuksen, että vältettäisi ikäryhmän yleiset tappavat tautimuodot.
Omiin rokotuksiin liittyy kerta toisensa jälkeen voimistuneet jälkioireet. Tässä mielessä immunopuolustuksen tehon arviointi ei ole mielestäni pelkkää uteliaisuutta.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa